Ilie Bolojan: Cladirea din Piata Cetate (Piata Mare) va fi refacuta integral, la o forma cat mai mult asemanatoare cu cea initiala
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: Cladirea din Piata Cetate (Piata Mare) va fi refacuta integral, la o forma cat mai mult asemanatoare cu cea initiala

Consilierii locali au aprobat ieri, 10 septembrie, în ședința Consiliului Local, indicatorii tehnico-economici – faza proiect tehnic de execuție pentru ”Construirea centrului de antreprenoriat Piața Cetate, Reconstrucție Corp C1 și organizare de șantier”, obiectiv finanțat prin Programul Interreg V-A Romania – Ungaria.

Astfel Piaţa Cetate va fi modernizată sub forma unui centru de afaceri cu parcare subterană cu 247 de locuri. Proiectul tehnic de rebilitare a clădirii din Piața Cetate este finalizat, dar față de varianta care era pregătită înainte de incendiu, acesta are câteva modificări.

Primarul Ilie Bolojan a făcut câteva precizări legate de acest proiect: ”Se va reface integral clădirea distrusă de incendiu într-o formă care să semene cât mai mult cu cea initială și totodată, se va extinde parcarea subterană și sub această clădire. Parcarea va fi mai mare, deservind nu doar pe cei care vin la piață, ci și pe cei care lucrează la Finanțe, pe cei care locuiesc în blocul Cicero, cei care vin la Electrica și pe toți cei care au o problemă de rezolvat în această zonă. În continuare, intenția noastră este să demarăm cât mai repede procedura de licitație”.

Valoarea estimată a întregului proiect, inclusiv lucrările la extinderea parcării este de 13,8 milioane de euro din fonduri europene, iar durata de realizare va fi de 18 luni.

Comandat de PNL Bihor, publicat de TrueZone Media. Cod mandatar financiar 21200012