Ilie Bolojan: Astazi a fost lansata licitatia pentru construirea drumului expres Oradea-Arad. Investitia va fi in valoare de 1 miliard de euro
Stiri Bihor

Ilie Bolojan: Astazi a fost lansata licitatia pentru construirea drumului expres Oradea-Arad. Investitia va fi in valoare de 1 miliard de euro

noriel.ro

Astăzi a fost lansată procedura de atribuire pentru realizarea proiectului tehnic la drumul expres Oradea – Arad. Firmele interesate pot depune oferte până la data limită – 22 martie 2021. Valoarea estimată a procedurii de licitație este de 42 de milioane de lei, a anuntat presedintele Consiliului Judetean, Ilie Bolojan.

La sfârșitul anului trecut am semnat din partea Consiliului Județean Bihor un protocol de colaborare cu Primăria Oradea, Primăria Arad și Consiliul Județean Arad, astfel încât, împreună, să urgentăm realizarea proiectului.

Drumul expres Oradea – Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea – Borș și Nădlac – Arad –Timișoara.

Valoarea Drumului Expres Oradea – Arad va fi de aproximativ 1 miliard de euro și va fi realizat în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

decathlon.ro