Ilie Bolojan a anuntat stadiul lucrarilor la drumul expres din Oradea
Stiri Oradea

Ilie Bolojan a anuntat stadiul lucrarilor la drumul expres din Oradea

In conferinta de presa, sustinuta de Primarul Ilie Bolojan miercuri, 14 februarie, si in care a prezentat principalele aspecte ale proiectului de buget al municipiului Oradea, au fost anuntate si lucrarile care vor avea loc la drumul expres din Oradea.

Dupa semnarea contractului de inchiriere a terenului din zona Statiei CFR, in 2017, Primăria Oradea a reluat lucrarile de executie la drumul expres pe ultima portiune, cuprinsa intre str. Ana Ipatescu si str. Izvorului.

Un proiect important pentru Oradea este continuarea drumul expres, ce va fi finalizat in primavara, imediat ce vremea ne va permite, iar cealalta parte, ce leaga Calea Bihorului de Episcopia va fi licitata in luna martie a acestui an“, a anuntat Ilie Bolojan.

schita drum expres

Proiectul drumului expres a fost finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007 – 2013. Lung de 3,5 kilometri, drumul are doua benzi de circulatie si face legatura cu drumul national DN1 spre Cluj-Napoca si cu DN19 spre Satu Mare, legand podul Maresal Prezan si podul Teodor Nes. Rolul drumului expres este de a descongestiona bulevardul Magheru si de a facilita accesul dinspre zona de deal a Oradiei spre cartierele Rogerius si Nufarul.