Hot de biciclete surprins de camerele de supraveghere din Complexul ARED din Oradea (VIDEO)
Stiri Oradea

Hot de biciclete surprins de camerele de supraveghere din Complexul ARED din Oradea (VIDEO)

In cursul diminetii de ieri, in jurul orei 09:30, tanarul din imagine a fost surprins de camerele de supraveghere din parcarea complexului rezidential Ared, sustragand o bicicleta.

Pe camere se vede cum acesta a dat tarcoale zonei, incercand sa observe daca locul e pazit sau daca se afla cineva prin apropiere, dupa care, cu o nonsalanta demna de un hot cu sange rece, s-a indreptat catre grupul de biciclete si a sustras una.

De fapt, tanarul din imagine a furat 5 biciclete din aceeasi locatie, in decursul lunii aprilie, fiind prins, in cele din urma de vecinii care au fost alertati intre timp si care l-au recunoscut la randul lor cand acesta a revenit in zona, probabil cu gandul de a mai sustrage o bicicleta. Ulterior acestia au sunat la 112.  Politistii au venit si l-au retinut pe suspectul de furt, l-au legitimat si dus la sectia de politie din Calea Aradului, unde a fost identificat, dupa care i-au dat drumul, motivand ca “nu exista temei legal pentru a-l retine“, dupa cum ne-a declarat pagubitul

Am stat 3 ore la politie pentru declaratii, iar hotul a recunoscut in fata politistilor ca el a furat bicicletele si ca a vandut 4 biciclete la o casa de amanet si 1 la tiganii din Velenta“, ne-a declarat unul dintre cei pagubiti, suparat de faptul ca acesta “va fi liber din nou si va putea sa mai fure pana miercuri si alte biciclete“.

De altfel, pagubitul s-a dus la una din casele de amanet unde tanarul suspect pretinde ca a vandut 4 dintre bicicletele furate, incercand sa le recupereze. “Cei de acolo pretind ca il cunosc, dar nu au vrut sa imi inapoieze nicio bicicleta“, mai spune pagubitul.

Cei de la casa de amanet sunt cumparatori de buna credinta si chiar daca ai factura pe ea nu ti-o inapoiaza decat daca le platesti, asa e legea“, sustine un alt pagubit.

Poate ca e cel putin suspect faptul ca cineva iti vinde intr-un interval de timp 4 biciclete si tu nu iti pui un semn de intrebare, de unde le are? Insa legea le permite acestor proprietari de case de amanet sa achizitioneze un bun, in baza declaratiei celui care le preda, ca bunul nu provine din furturi.

In ceea ce priveste politia, conform legii, acestia nu-l pot retine pe faptuitor, mai mult de cateva ore, pentru identificare si declaratii, urmand ca un procuror sa stabileasca, in functie de valoarea prejudiciului si a faptei, daca se justifica retinerea acestuia sau anchetarea in stare de libertate.

InfoOradea a cerut lamuriri politiei, iar Comisarul Alina Dinu, ne-a declarat: “Exista un dosar penal in lucru, persoana banuita de comiterea faptelor a fost identificata, iar politistii de investigatii criminale, din cadrul politiei Oradea, efectueaza cercetari si administreaza probe, dupa care in functie de rezultatul acestor cercetari vor fi luate masurile legale“.

Desi ne aflam in posesia datelor despre tanarul din Oradea, care a sustras bicicletele, nu le vom face publice, pentru a nu pune in pericol cercetarea penala, efectuata de politistii oradeni.

Va aratam mai jos cateva clipuri  cu inregistrarile de pe camerele de supraveghere din parcarea de la Complexul Rezidential Ared, locul de unde au fost furate bicicletele si care ne-au fost furnizate de locatarii de acolo.

Una peste alta ne confruntam cu o situatie in care legea nu permite retinerea hotului, daca fapta nu este facuta cu violenta si prejudiciul nu este mare, iar pe de alta parte, permite acestor case de amanet  sa achizitioneze orice produs, indiferent cat de suspect este, in baza unei declaratii, date de cel care preda bunurile, in care casele de amanet se absolva de orice vina.

loading...