Guvernul va incepe restituirea taxelor de poluare si va demara programele “Rabla Clasic” si “Rabla Plus”
Economic

Guvernul va incepe restituirea taxelor de poluare si va demara programele “Rabla Clasic” si “Rabla Plus”

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Dorin Corches, Vicepresedinte AFM: “Vom începe să restituim sumele conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule și Ordinului nr. 1488/3198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017“.

Dorin Corches anunta ca: “Programele multianuale foarte cunoscute și dorite de români, ”Rabla Clasic” și ”Rabla Plus” vor continua și vor fi finanțate și anul acesta din Fondul pentru Mediu, urmând ca în aproximativ două săptămâni să demareze”.

Prin intermediul Programului ”Rabla Clasic”, cetățenii vor putea primi un ecobonus în valoare de 6.500 de lei, dacă vor casa o mașină mai veche de opt ani și în funcție de mașina pentru care vor opta, vor putea primi încă un ecobonus de 1.000 sau 1.500 de lei. Românii care vor opta pentru achiziționarea unei mașinii 100% electrice, vor primi finanțare din Fondul de Mediu în valoare de 10.000 de euro, iar cei care vor opta pentru mașini hibrid plug-in, vor primi un ecobonus în valoare de 4.500 de euro.

În paralel, cu programul ”Rabla Plus”, AFM finanțează și dezvoltarea infrastructurii pentru alimentarea mașinilor electrice pentru a veni în sprijinul utilizatorilor automobilelor electrice.

Aprobarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu în luna februarie este un semnal destul de clar a faptului că Guvernul PSD-ALDE dorește să implementeze măsurile propuse în programul de guvernare și să respecte obiectivele de mediu propuse astfel“, mai sustine Vicepresedintele AFM

loading...