Guvernul a aprobat o OUG prin care „Cumințenia Pământului” va fi achiziționată de statul român
National

Guvernul a aprobat o OUG prin care „Cumințenia Pământului” va fi achiziționată de statul român

„În ședința de Guvern de astăzi s-a aprobat o ordonanță de urgență prin care opera ‘Cumințenia Pământului’ (…) va fi achiziționată de statul român și va fi expusă în colecții publice, după ce Guvernul a luat deja măsurile legislative pentru asigurarea resurselor financiare necesare. Așadar, printr-o ordonanță de urgență, Executivul a stabilit ca diferența între sumele donate în cadrul campaniei de subscripție publică dedicată sculpturii lui Constantin Brâncuși și suma echivalentă în lei a 6 milioane de euro să fie asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii”, a spus Iolu într-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, „Cumințenia Pământului” va rămâne în circuitul public, urmând să fie găzduită în curând într-unul dintre muzeele bucureștene.

Iolu a arătat că mecanismul prin care vor fi alocați banii pentru achiziție va fi stabilit printr-o hotărâre de guvern.

Iolu a mai spus că Guvernul a considerat că această operă de Tezaur și de Patrimoniu Național trebuie să fie a statului român și să fie expusă public.

În cadrul campaniei naționale „Brâncuși e al meu” s-au strâns, prin subscriție publică, 1.200.000 de euro până la 30 septembrie, din care peste 800.000 de euro au fost colectați doar în ultimele două luni și jumătate, a precizat Iolu.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News