Guvernul a eliminat obligativitatea PLF (Formularul digital de intrare în România)
National Stiri Oradea

Guvernul a eliminat obligativitatea PLF (Formularul digital de intrare în România)

Guvernul a abrogat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 129/2021 privind Formularul digital de intrare în România referitor la identificarea contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, precum și măsurile referitoare la carantinarea persoanelor.

Măsura este luată ca urmare a încetării stării de alertă instituită pe teritoriul României și, respectiv, încetarea aplicabilității măsurilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Conform prevederilor OUG nr. 129/2021, în vederea identificării contacţilor unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, pe perioada pandemiei de SARS-CoV-2 persoanele aveau obligația de a completa Formularul digital de intrare în România, cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României sau în maximum 24 de ore de la intrarea în țară.

Formularul digital nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul național, dar va fi funcțional pentru cetățenii români care călătoresc în afara granițelor.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News