Guvernul a adoptat in aceasta seara, pe ascuns, ordonanta privind modificarea codului penal
Politica

Guvernul a adoptat in aceasta seara, pe ascuns, ordonanta privind modificarea codului penal

Guvernul a adoptat marți seară proiectul de lege privind grațierea și a adoptat prin ordonanță de urgență schimbarea codurilor penale, care include dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu.

Adoptarea ordonantei s-a facut pe ascuns, ea nefiind trecuta pe ordinea de zi, asa cum face de obicei guvernul si pe care o anunta pe site-ul propriu.

„Ordinea de zi a fost suplimentată”. Chestionat de jurnaliști de ce aceste ordonanțe au fost adoptate noaptea, Iordache a replicat: „Oportunitatea o stabilește Guvernul”. Pe întreg parcursul conferinței de presă, Iordache i-a sfidat pe jurnaliștii care cereau informații suplimentare cu privire la modificările din Justiție, repetând obsesiv: „Altă întrebare!”

interlink.ro

„Am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri privative de libertate”, a declarat ministrul Justiției Florin Iordache.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat cele două ordonanţe privind graţierea şi modificările Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.

Acesta a precizat că nu vor beneficia de graţiere cei condamnaţi pentru fapte de corupţie „Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot a CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. ce-al de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor“ a declarat Florin Iordache. 

„Am adoptat proiectul de lege privind graţierile. Prioritar pentru noi e recuperarea prejudiciului. Nu intră aici (n.r. la graţiere) violatorii sau criminalii. Cei care beneficiază de condiţii deosebite, câştigă o zi la 10 zile“, a continuat ministrul Justiţiei care a precizat că vor fi construite trei penitenciare: Giurgiu, Deva şi Codlea. 

„La abuz în serviciu, acea plângere prealabilă pe care cetăţenii au invocat-o  a fost eliminată. Cuantumul a rămas în valoare de 200.000 de lei. Ce e sub 200.000, nu e sancţionat penal dar paguba se recuperează“, a mai spus Iordache despre abuzul în serviciu.

Foto: revista22.ro

Ne găsești și pe Google News