Greva OTL a luat sfarsit. Cu jandarmii la poarta, tramvaiele si autobuzele au iesit in traseu
Informatii utile

Greva OTL a luat sfarsit. Cu jandarmii la poarta, tramvaiele si autobuzele au iesit in traseu

Greva OTL a incetat in aceasta dmineata, in doua etape, dupa ce soferii de autobuze au iesit la prima ora pe traseu, asigurand 100% cursele si respectand orarul, in jurul orei 07:00 au pornit si tramvaiele.

UPDATE, ora 09:15: Din informatiile primite de la Jandarmeria Bihor am aflat ca, Primaria  a solicitat interventia jandarmilor, pentru ca au existat reclamatii din partea unor soferi care voiau sa iasa la munca.

La solicitarea primariei Oradea, jandarmeria a intervenit pentru a asigura buna desfasurare a activitatilor, pentru a asigura iesirea din parcul auto a celor care doreau sa munceasca. Am dorit sa preintampinam escaladarea unor eventuale conflicte, a declarat pentru infoOradea”, dl. capitan Daniel Bizau.


Toate acestea dupa ce timp de 2 zile greva a paralizat intreg orasul, fiind considerata ilegala de catre primarul Ilie Bolojan, prefectul Ion Mihaiu si de conducerea OTL.

InfoOradea l-a contactat pe liderul de sindicat TL, Minz Virgil, iar acesta ne-a comunicat „Autobuzele au iesit de dimineata in traseu, iar tramvaiele in jurul orei 07:00, asta dupa ce aici a fost o desfasurare impresionanta de forte ale jandarmilor si politiei, venite clar sa puna capat grevei.

10 autobuze au iesit inca de aseara pe traseu, in Oradea, dupa ce in fata OTL nu s-a mai aflat nici un grevist, acestia, fiind de servici, au reusit sa scoata autobuzele pe traseu.

Citeste si: Greva OTL: Bolojan: Angajatii OTL au cele mai mari salarii printre companiile administratiei locale (VIDEO)

Nu asa trebuia procedat, dar oamenii sunt nemultumiti, conducerea sindicatului era deja in a 4-5-a runda de negocieri cu conducerea OTL, iar aceasta greva spontana ne-a cam dat planurile peste cap. Cum mai negociez eu acum cu directorul OTL?”, ne-a transmis Minz Virgil, liderul de sindicat OTL

In mod normal, o greva organizata, fie ea si generala, ar fi trebuie sa asigure 30% din transportul urban, nu sa paralizeze un intrg oras.

Greva nu a fost organizata de sindicat, eu eram plecat din localitate, sunt uimit de cum au reusit sa se organizeze, repet, noi eram in perioada negocierilor oricum, peste tot in tara s-a negociat un plus de 250 de lei la salar, nu inteleg de ce au facut asta. De-a lungul timpului le-am castigat multe drepturi, in instanta chiar, trebuia sa facem totul ca la carte, nu asa spontan, vom avea de pierdut…„, a tinut sa precizeze seful sindicatului OTL.

Dovada ca o parte dintre grevisti au inteles ca nu au procedat corect este ca, inca de aseara, o parte dintre soferi au iesit in traseu, iar azi de dimineata, toti soferii au iesit la program.

Ne cerem scuze oradenilor, pentru acest disconfort, greva nu a fost initiatat de sindicat, a fost una spontana, de aici si ilegalitatea ei”, a spus in final liderul sindical

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News