Gavrila Ghilea: România riscă să devină scena unor confruntări sociale fără precedent!
Politica

Gavrila Ghilea: România riscă să devină scena unor confruntări sociale fără precedent!

În declaraţia sa politică din această săptămână, deputatul PNL Găvrilă Ghilea a susţinut că, deşi s-au împlinit, deja, 9 luni de la protestele masive declanşate la începutul lunii februarie împotriva aberaţiilor controversatei OUG 13, „perseverenţa cu care Guvernul PSD-ALDE sapă şi astăzi la temelia legilor justiţiei, doar-doar se va reuşi subordonarea ei politică, dovedeşte că nu s-a învăţat nimic din experienţele trecute”.

Deputatul liberal a mai remarcat că „râvna cu care Cabinetul Tudose trage în prezent sania revoluţiei fiscale pe uscat era demnă de o cauză mai bună”, precizând că „acumularea frustrărilor majorităţii salariaţilor va dezgropa securea luptei sindicale, marile confederaţii făcându-şi deja public calendarul protestelor de stradă”.

Parlamentarul bihorean s-a arătat convins că „nici patronatele nu vor rămâne cu mâinile în sân după ce vor estima pagubele previzionate prin introducerea forţată a impozitului pe cifra de afaceri şi a taxei de solidaritate” anticipând că „România, ţara cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, riscă să devină scena unor confruntări sociale fără precedent în ultimul sfert de veac”.

Din aceste considerente, în finalul intervenţiei sale, Găvrilă Ghilea a concluzionat că „toată responsabilitatea va reveni, însă, coaliţiei de la guvernare, care nu vrea, sau nu are capacitatea să înţeleagă, că poporul are întotdeauna dreptate”.

Domnule preşedinte de şedinţă,

Stimaţi colegi, 

     Asistăm în ultimele zile la escaladarea unui nou val de nemulţumiri populare, supraalimentate de politica incorectă a coaliţiei de la guvernare.

     S-au împlinit, deja, 9 luni de la protestele masive declanşate la începutul lunii februarie împotriva aberaţiilor controversatei OUG 13, dar perseverenţa cu care Guvernul PSD-ALDE sapă şi astăzi la temelia legilor justiţiei, doar-doar se va reuşi subordonarea ei politică, dovedeşte că nu s-a învăţat nimic din experienţele trecute.

     Societatea civilă a demonstrat că nu mai are răbdare să aştepte la nesfârşit reformarea clasei politice. Puterea sa de mobilizare a crescut exponenţial în ultimii ani, reţelele de socializare fiind capabile să scoată în stradă zeci de mii de cetăţeni nemulţumiţi în doar câteva ore.

     Nu este pentru prima dată când actuala putere încearcă marea cu degetul, testând vigilenţa electoratului. Spre marea dezamăgire a guvernanţilor, aceste experimente s-au soldat cu răsunătoare eşecuri.    

     Râvna cu care Cabinetul Tudose trage în prezent sania revoluţiei fiscale pe uscat era demnă de o cauză mai bună. Nici că se putea găsi un moment mai nepotrivit pentru schimbarea paradigmei colectării contribuţiilor sociale şi bulversarea întregii economii naţionale.

     Pe de altă parte, scadenţa majorărilor salariale virtuale se apropie cu repeziciune. Începutul anului viitor va aduce angajaţilor români salarii brute mai mari cu 25%, în timp ce câştigurile lor nete vor rămâne, în cel mai bun caz, neschimbate.

     Acumularea frustrărilor majorităţii salariaţilor va dezgropa securea luptei sindicale, marile confederaţii făcându-şi deja public calendarul protestelor de stradă.

     Nici patronatele nu vor rămâne cu mâinile în sân după ce vor estima pagubele previzionate prin introducerea forţată a impozitului pe cifra de afaceri şi a taxei de solidaritate.

     Aşa se face că România, ţara cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, riscă să devină scena unor confruntări sociale fără precedent în ultimul sfert de veac.

     Toată responsabilitatea va reveni, însă, coaliţiei de la guvernare, care nu vrea, sau nu are capacitatea să înţeleagă, că poporul are întotdeauna dreptate.

     Vă mulţumesc!                                    

Găvrilă Ghilea, deputat PNL Bihor

loading...