Gata cu gratuitatea! Incepand de ieri, accesul in parcarea subterana de la Cetate cost 3 lei/h
Stiri Oradea

Gata cu gratuitatea! Incepand de ieri, accesul in parcarea subterana de la Cetate cost 3 lei/h

S-au încheiat cele trei luni în care orădenii puteau parca gratuit în parcarea subterană amenajată în jurul Catedralei Ortodoxe, aceasta intrând de acum în regim de plată.

Taxa de parcare este de  3 lei pe oră sau 30 lei pentru o zi întreagă. Prețul unui abonament este de 160 lei.

Parcarea subterană dispune de 225 de locuri pentru autoturisme și 31 de locuri pentru motociclete. Alte 6 locuri sunt destinate încărcării mașinilor electrice iar 9 locuri pentru vehiculele persoanelor cu dizabilități, ultimele fiind situate în vecinătatea zonelor de acces, a automatelor de plată și a lifturilor.

Locurile de parcare libere sunt semnalizate electronic cu afișaj verde, iar cele ocupate cu afișaj roșu. Parcarea poate fi folosită de autoturisme de clasă mică, medie şi mare, până la lungimea de 5 m, cu motoare pe benzină, diesel, electrice şi hibrid, având strictă interdicție cele care funcționează pe bază de GPL.

Aceasta este a șaptea parcare construită în afara carosabilului în Oradea din 2014 până în prezent. Prin finalizarea acesteia, numărul de locuri în parcări sub- sau supraterane din Oradea a depășit 2200.

Parkingul este deservit de trei lifturi pentru persoane, dispuse la est lângă podul de legătură cu Cetatea, la vest lângă intrarea în Catedrală, iar la nord spre sediul băncii CEC.

Accesul se realizează din două direcții, situate la cele două capete ale clădirii, ușor accesibile din Șanțul Cetății și dispune de un ghișeu cu funcționare în zona intrării / ieșirii pietonale.

Parcarea este dotată cu un sistem pentru controlul accesului (bariere, cititoare plăcuțe de înmatriculare), automate de plată și stație de curățat și aspirat în incintă.

Ne găsiți și pe Google News