Galerie Foto | Ilie Bolojan: In 2024, cladirea noului sediu al CJ Bihor, fosta Policlinica Mare, va fi complet reabilitata
Stiri Bihor

Galerie Foto | Ilie Bolojan: In 2024, cladirea noului sediu al CJ Bihor, fosta Policlinica Mare, va fi complet reabilitata

În cursul anului trecut, clădirea fostei policlinici, ajunsă după mulți ani de procese și de neîngrijire o ruină, a intrat în reabilitare.

După finalizarea lucrărilor, în a doua jumătate a anului viitor, una din cele mai frumoase clădiri de la capătul pietonalului din Oradea va fi redată, practic, bihorenilor, anunta Ilie Bolojan.


Citeste si: Cladirea fostei Policlinici Mari si viitorul sediu al CJ Bihor va fi reabilitata si modernizata de o asociere de firme din Bihor


Până acum au fost dezafectate amenajările realizate în scopuri medicale în anii 80 (fundații pentru aparatură, ziduri și compartimentări pentru respectarea circuitelor medicale), s-a realizat consolidarea clădirii prin turnarea zidurilor de sprijin, s-au îndepărtat tencuielile, s-a eliminat molozul, s-a intervenit la subsol, s-au turnat casele lifturilor etc.

Se va trece la lucrările de la acoperiș: înlocuirea grinzilor degradate, montarea noii șarpante și refacerea elementelor de tablă ce profilează acoperișul. Se vor reface tencuielile exterioare și elementele de fațadă. Până în toamna acestui an lucrările la acoperiș și la fațada principală vor fi terminate.


Citeste si: Buget record de investitii la CJ Bihor pe anul 2023. Lista celor 20 de proiecte majore in judetul Bihor


În această etapă lucrările sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Bihor, din toamnă urmând să fie cofinanțate din fonduri europene.

De la sfârșitul anului 2024 toate serviciile din subordinea Consiliului Județean Bihor se vor muta în această clădire.
Imaginile arată stadiul lucrărilor la finalul unei prime etape, reprezentând 10 % din valoarea totală.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News