Furtuna a lovit si judetul Bihor. Zeci de raniti, pagube insemnate si sute de localitati fara curent (FOTO)
Stiri Bihor

Furtuna a lovit si judetul Bihor. Zeci de raniti, pagube insemnate si sute de localitati fara curent (FOTO)

Furtuna care a maturat in cursul zilei de ieri tot vestul Romaniei, nu a ocolit, din pacate, nici judetul Bihor, aceasta manifestandu-se cu violenta in peste 40 de localitati din judet, unde au afectat acoperisuri de case, stalpi de electricittae si copaci cazuti, in total 203 de localitati au ramas fara electricitate

De asmenea, au fost înregistrate peste 110 apeluri pe numărul de urgenţă 112, fiind mobilizate forţe şi mijloace de la nivelul subunităţilor, respectiv ale Detaşamentului 1 şi 2 Pompieri Oradea, Secţiei de Pompieri Beiuş, Staţiilor de Pompieri Aleşd și Ștei , utilizând un număr de 12 autospeciale de intervenţie şi peste 40 de cadre militare, anunta ISU Crisana.

Cele mai mari pagube au fost in municipiul Beius, dupa cum puteti vedea si in imaginile de mai jos, primite de la cititorii nostri

Foto: Madalin Hint pentru infoOradea

Intr-un comnicat venit la redactie, autoritatile ne transmit un bilant provizoriu, facut aseara la ora 22:00, privind efectele furtunii din seara de 17 septembrie 2017.

În data de 17 septembrie a.c., la ora 22.00, situația efectelor fenomenelor meteorologice periculoase în județul Bihor este următoarea:
  • Un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 23 de ani, au fost răniți în timp ce se aflau pe raza comunei Poieni. Femeia, care prezenta o plagă contuză frontală și bărbatul, suspect de fractură de gleznă, au fost asistați de către echipajul de pompieri militari paramedici din cadrul Stației Aleșd și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.
  • Un număr de 35 de persoane s-au prezentat direct, fără a apela sistemul unic 112, la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Beiuș. Dintre acestea, 17 nu necesită internare, 3 au fost internate, 4 sunt transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea de către echipajul care încadrează autospeciala de victime multiple din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și 12 sunt investigați medical în momentul de față. Niciuna dintre persoane nu prezintă leziuni care să le pună viața în pericol.
  • 38 de unități administrativ – teritoriale afectate (copaci și stâlpi de electricitate căzuți, acoperișuri avariate): Oradea, Beiuș, Ștei, Nucet, Vașcău, Aleșd, Buntești, Drăgănești, Tărcaia, Finiș, Sâmbăta, Holod, Dobrești, Pocola, Uileacu de Beiuș, Remetea, Răbăgani, Căbești, Pomezeu, Curățele, Budureasa, Lunca, Pietroasa, Roșia, Criștioru de Jos, Cărpinet, Câmpani, Bulz, Rieni, Aușeu, Vadu Crișului, Ceica, Husasău de Tinca, Toboliu, Bratca, Șuncuiuș, Popești, Lazuri de Beiuș). În 7 unități administrativ-teritoriale (Ștei, Buntești, Rieni, Vașcău, Pietroasa, Drăgănești și Lunca) au fost afectate clădirile a 18 unități școlare, cursurile fiind suspendate în cursul zilei de luni în școlile respective.
  • În 5 localităţi (Rieni, Petrileni, Păntăşeşti, Curăţele, Drăgăneşti) s-au produs avarii la imobile, fiind afectate majoritatea gospodăriilor (acoperişuri luate de vânt);
  • 203 localități (din 348 inițial) cu avarii la rețelele electrice: 18 de linii de medie tensiune, 364 de posturi de transformare și 12 stâlpi de medie tensiune.

Un număr de 88 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” acționează și la această oră cu 16 autospeciale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice manifestate la nivelul județului.

De asemenea, în sprijinul forţelor de intervenţie au fost mobilizate resurse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă și Electrica.