Fundația Comunitară Oradea lanseaza o noua editie a Programului Bursa Talentelor
Diverse

Fundația Comunitară Oradea lanseaza o noua editie a Programului Bursa Talentelor

Prin Programul Bursa Talentelor, Fundația Comunitară Oradea susține dezvoltarea de proiecte cu impact în comunitatea bihoreană, oferind sprijin financiar și mentorare în implementarea unor idei bune.

Bursa Talentelor reprezintă, de fapt, punctul de intersecție în care se întâlnește cererea de burse (inițiatorii de proiecte) cu oferta (finanțatorii) și are loc schimbarea în bine atât de necesară comunității din care facem parte.

Scopul de bază al programului este creşterea competenţelor şi abilităţilor celor care vor să dezvolte  proiecte cu impact într-un domeniu de interes personal sau colectiv din orice arie de preocupări (ştiinţe umane sau exacte, arte, sport etc.). Dacă ai identificat o nevoie în comunitatea ta și simți că poți aduce soluția pentru a acoperi acea nevoie, Bursa Talentelor vine în sprijinul tău. Fundația Comunitară Oradea susține orice persoană sau grup de inițiativă cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitate. Investind încredere, echipa fundației își dorește să aducă o schimbare în comunități care încep să înțeleagă cum anume își pot rezolva singure problemele.

Se vor acorda minim 5 burse în valoare de cel puţin 4.500 lei fiecare. Bursierii,  selectați  de un juriu independent, vor  participa la un eveniment organizat de  Fundația Comunitară Oradea, care va avea loc în luna decembrie a acestui an. În cadrul acestui eveniment, aplicanții își vor prezenta proiectul și se vor ȋntâlni cu potenţialii finanţatori. La cerere şi gratuit, Fundaţia Comunitară Oradea asigură inclusiv pregătirea bursierilor în vederea susţinerii unui discurs în public, gestiunii emoţiilor, dicţiei şi prezentării generale.

Pentru a facilita procesul de aplicare al formularelor, Fundația Comunitară Oradea organizează pe toată perioada apelului de proiecte, sesiuni online pentru rafinarea ideilor și asistență în completarea formularelor de înscriere în concurs. Sesiunile vor fi anunțate pe pagina de facebook a programului: https://www.facebook.com/bursatalentelor

Bursa Talentelor este un programul  Fundației Comunitare Oradea prin care vrem să contribuim la dezvoltarea de competențe și abilități. Sprijinim oamenii și implementarea de proiecte cu impact în comunitate. Științe umane, sport sau artă? Tu decizi, iar noi te încurajăm și susținem activ prin mentorare și resurse financiare. Te ajutăm să-ți scrii proiectul, îl evaluăm împreună și te ajutăm să îl implementezi la nivelul comunității. Vom fi alături de tine în a te bucura de succes, dar și în cazul unui eșec al proiectului. De ce? Pentru că și eșecul face parte din procesul de gestiune a proiectelor care ne fac mai buni.” ne transmite Maria Ursu, Managerul Programului Bursa Talentelor.

Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor îşi pot înscrie proiectele până la data de 10 noiembrie 2022, prin completarea formularului de înscriere și formularului de buget, disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea: https://www.facebook.com/bursatalentelor

Ne găsiți și pe Google News