Fundația Comunitară Oradea a lansat primul său proiect cu caracter social, numit ”Fondul de burse”.
Stiri Oradea

Fundația Comunitară Oradea a lansat primul său proiect cu caracter social, numit ”Fondul de burse”.

Fondul de burse este un program de sprijin material cu scopul încurajării continuării studiilor, destinat elevilor proveniți din familii defavorizate şi aflaţi în prag de abandon şcolar din cauza veniturilor familiale insuficiente.

Fundația Comunitară Oradea crede cu tărie că acești tineri, odată ajutaţi să-și atingă întregul potenţial, pot avea un aport semnificativ la îmbunătăţirea calității întregii vieţi comunitare, fie şi doar prin creşterea gradului de alfabetizare în rândul acestor tineri. 

Pentru anul şcolar 2017-2018 Fundația Comunitară Oradea va acorda 23 de burse unor copii din Oradea (7 copii) și satele Cheresig  (13 copii) și Șușturogiu (3 copii), valoarea fiecărei burse fiind de 1.000 lei/an, distribuiţi trimestrial, sub formă de rechizite, articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte.

Fondul de burse a fost constituit cu sprijinul sponsorilor Sema Express, Sykes Romania, Carrefour Oradea Lotus și a unui număr de 28 de donatori individuali. Acestora li se pot alătura în continuare şi alţi donatori interesaţi, putând astfel creşte numărul beneficiarilor programului.

interlink.ro

Mai multe detalii despre programul Fondul de burse se găsesc aici:

http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/fondul-de-burse
https://www.facebook.com/Fondul-de-burse-307891479640366/

Ne găsești și pe Google News