Frumusetea ne innobileaza – Atelier de pictura in Oradea
Evenimente

Frumusetea ne innobileaza – Atelier de pictura in Oradea

O parte din misterul ființei umane provine și din capacitatea de a crea. Esteticul și frumosul ne înnobilează viața. Lumea agitată în care trăim, cu accentul pus mai mult pe consum ne face sa nu ne mai oferim răgazul de a realiza demersuri creative și omitem astfel o formă de întâlnire cu noi înșine.

Muzica, pictura, poezia au fost ridicate la rang înalt în diverse momente civilizatorice, fiind practicate atât ca o formă de elevare a ființei umane, cât și de reîntâlnire cu ceea ce este valoros și profund.

Duminică după-masa vă invităm la un astfel de răgaz, prin intermediul unui atelier de pictură pe reproduceri arheologice. Va fi o ocazie de a vă întâlni cu lumea simbolurilor prezente în civilizațiile lumii, a culorilor canonice utilizate de acestea și de a înțelege mai bine că frumosul este corelat cu armonia, echilibrul, răbdarea și atenția.

interlink.ro

Atelierul se adresează tuturor, chiar și începătorilor care nu au experiență în pictură. Se vor folosi basoreliefuri realizate manual în cadrul Atelierului Atena. Tehnica utilizata va fi a picturii în ulei. Toate materialele sunt puse la dispoziție de organizatori. Basorelieful pictat va putea fi achiziționat de fiecare participant, dacă se va dori acest lucru. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru susținerea Atelierului Atena și a activităților culturale ale Asociației Culturale Noua Acropolă. Intrarea este liberă!

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News