Franta-Romania 1-1, in prima zi a semifinalei FED cup. Simona castiga, Buzarnescu pierde.
Sport

Franta-Romania 1-1, in prima zi a semifinalei FED cup. Simona castiga, Buzarnescu pierde.

Tenismena romana, Simona Halep, a trecut, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial, în primul meci dintre Franţa şi România, din FED Cup.

Partida a început într-o atmosferă incendiară, galeria de 1000 de români făcând faţă cu brio francezilor de 4 ori mai numeroşi. 

Setul I a fost foarte disputat şi echilibrat în prima sa parte. Halep a condus cu 40-0 pe serviciul rivalei şi în primul ghem şi în al treilea, dar Mladenovic a revenit şi a câştigat aceste ghemuri. În cele din urmă, Halep a reuşit break-ul la 2-2, dar nu l-a păstrat, pierzându-şi imediat serviciul. Ghemul care a rupt meciul a fost următorul, Mladenovic a avut cinci mingi de a face 4-3, le-a ratat pe toate şi Halep a fructificat a doua minge de rebreak şi a preluat ea conducerea cu 4-3. Fostul lider WTA nu a mai lăsat apoi jocul din mână şi a luat setul, cu 6-3, după 54 de minute.

Setul al doilea a fost unul fără istoric, Halep a pierdut doar un ghem la 1-0, şi a reuşit break-uri la 2-1 şi 4-1, punând capăt meciului după 6-1 şi după o oră şi 40 de minute de joc.

Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei Fed Cup România – Franţa de la Rouen.

Garcia (21 WTA) a avut nevoie de doar o oră şi 26 de minute pentru a câştiga un meci controlat aproape în totalitate. Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a greşit constant nereuşind să şteargă impresia începutului de sezon foarte slab. Garcia a început foarte bine, a condus cu 3-0 şi 4-1, Buzărnescu a recuperat break-ul, 4-3, dar nu a reuşit mai mult. În setul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, după care Garcia a luat următoarele 3 game-uri. Diferenţa s-a făcut la punctele cu al doilea serviciu, 75% pentru Garcia şi 39% pentru Buzărnescu. La lovituri direct câştigătoare, Mihaela a avut 14-13, dar a şi greşit mai mult, 32-25 la erori neforţate.

Asadar, dupa prima zi, scorul dintre Romania si Franta este egal 1-1, iar duminica se vor disputa meciurile Simona Halep-Caroline Garcia, de la ora 14:00, in timp Mihaela Buzarnescu va disputa de la ora 16:00 meciul  cu Mladenovici. Meciul de dublu: Garcia / Mladenovici – Begu / Niculescu.

loading...