Foto | Zeci de hectare de grâu salvate de pompierii bihoreni
Stiri Bihor

Foto | Zeci de hectare de grâu salvate de pompierii bihoreni

Marți, 04 iulie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu de pe raza localității Leș, reușind să salveze din calea flăcărilor, zeci de hectare de cereale.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 10.35, moment în care la fața locului au fost mobilizate echipajele de pompieri ale Detașamentului 1 Oradea, iar ulterior și două echipaje al Detașamentului Salonta, fiind alertat totodată, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Nojorid.

          La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent pe o suprafață de circa cinci hectare, amenințând să cuprindă întreaga cultură de grâu, întinsă pe zeci de hectare.

          Pompierii militari au acționat cu autospecialele de stingere, bătătoare și vermorele, reușind, cu sprijinul proprietarului terenului, care a executat fâșii arate cu utilajele din dotare, pentru izolarea zonei de ardere, să stingă incendiul în aproximativ 35 de minute și să salveze astfel, peste 25 de hectare de cultură de grâu, o baracă și baloți de paie.

          În urma evenimentului, au ars aproximativ cinci hectare lan de grâu.

          Cercetările efectuate au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, generat de radiația solară focalizată prin efect de lupă.

Ne găsiți și pe Google News