Foto – Video | Pericol de explozie langa gara Oradea. Locomotiva unui tren cu 22 de vagoane, incarcate cu motorina, a luat foc
Stiri Oradea

Foto – Video | Pericol de explozie langa gara Oradea. Locomotiva unui tren cu 22 de vagoane, incarcate cu motorina, a luat foc

La ora 13.57, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la locomotiva unui tren de marfă, cu 22 de vagoane încărcate cu motorină, care se deplasa pe direcția Oradea-Cluj, evenimentul producându-se la circa 200 de metri de Stația CFR Oradea (Gara Oradea).

La fața locului au fost mobilizate de urgență, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială tip ABROLL, o autospecială de primă intervenție și comandă și ambulanța SMURD a subunității.

Până la sosirea forțelor de intervenție, mecanicul a decuplat locomotiva de restul vagoanelor și a acționat cu două stingătoare asupra focarelor.

Ajunși în cel mai scurt timp la locul intervenției, pompierii militari au reușit să localizeze rapid incendiul, care se manifesta la compartimentul motor, lichidând complet focarele în jurul orei 14.20.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, exploatarea necorespunzătoare a unor elemente componente ale generatorului electric.

Au ars filtrele de aer amplasate deasupra generatorului.

Ne găsiți și pe Google News