Foto – Video | Incendiu cu victime multiple la Hotelul Mures din Baile Felix
Stiri Oradea

Foto – Video | Incendiu cu victime multiple la Hotelul Mures din Baile Felix

Planul Rosu de interventie a fost activata in aceasta dimineata, dupa ce la Hotetul Mures din Baile Felix a avut loc un incendiu violent.

Pompierii bihoreni au primit un apel la 112 la ora 09:03 prin care erau informati ca la Hotelul Mures din Baile Felix s-a produs un incendiu la o camera de depozitare si care s-a extins la etajele superioare ale cladirii.

Dată fiind amploarea operaţiunii, primul-adjunct al inspectorului şef, colonel Csilik Alexandru, care a fost comandantul operațiunilor de salvare, a ordonat punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie și activarea grupei operative, fiind mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul: un efectiv de peste 80 de ofițeri și subofițeri, care au intervenit cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscări pentru lucru la înălțime, ambulanțe tip B2, ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă și 2 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean„, se arata in comunicatul ISU Crisana

La momentul la care au ajuns pompierii incendiul se manifesta la 2 camere de la etajul 2 al hotelului. Totodata au identificat 7 victime din care 4 cu atac de panică și 3 intoxicați cu fum.

Pompierii au reușit, cu operativitate, să stingă incendiul în limitele găsite și să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi de la etaj, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în interiorul hotelului„, se mai arata in comunicatul ISU.

După evaluările medicale sunt 14 victime: 6 intoxicate cu fum (din ele 2 au fost transportate la spital), 2 victime cu tensiune și 6 victime cu atac de panică.

Sub coordonarea directorului de salvări medicale, doctor Uiorean Mircea, echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi la acordarea îngrijirilor necesare: 6 victime intoxicate ușor cu fum, dintre care 2 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, 2 victime cu tensiune și 6 victime cu atac de panică„, au explicat salvatorii.

Incendiul a fost stins dupa cca o ora de la momentul apelului, iar cauza lui nu a putut inca fi stabilita

Ne găsiți și pe Google News