Foto | Stadiul lucrărilor la Inelul Rutier Metropolitan Oradea. Astazi a inceput montarea grinzilor la viaductul Betfia
Stiri Bihor

Foto | Stadiul lucrărilor la Inelul Rutier Metropolitan Oradea. Astazi a inceput montarea grinzilor la viaductul Betfia

Lucrările la Inelul Rutier Metropolitan avansează. Constructorii au început astăzi, 4 martie, montarea primelor grinzi la viaductul din zona Betfia. Acest viaduct are o lungime de 335 de metri și este situat pe Lotul 2 al noului drum.

O deschidere are 6 grinzi și sunt 12 deschideri. Mâine se va trece la o nouă deschidere. Inelul metropolitan ce leagă Oșorheiul de Nojorid, pe lângă Băile Felix, are două viaducte: unul peste drumul comunal spre Betfia și celălalt peste drumul național DN76, la ieșirea din Băile Felix. În această lună se vor monta toate cele 72 de grinzi ale viaductului dinspre Betfia. Din aprilie se va începe montarea grinzilor și la viaductul de la ieșirea din Băile Felix”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totală de 17 kilometri, lucrările fiind împărțite în două loturi. Viaductul situat pe Lotul 1, la ieșirea din Băile Felix, peste DN76, are o lungime de 395 de metri.

Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care se construiește peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Lucrările sunt executate de asocierea formată din firmele S.C. ASFAMIXT S.R.L (lider), S.C. OPR ASFALT S.R.L. și S.C. DACIA FABER S.R.L. Termenul de execuție este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70.143.942,59 lei, fără TVA.           

Lotul 2 este cuprins între km 9+055 – 17+017. Traseul pornește de la viaductul din Băile Felix, ocolește localitățile Băile 1 Mai și Cheriu și se termină în Oșorhei. Lucrările sunt executate de firma PORR Construct, cu un termen de 18 luni pentru finalizarea proiectului. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fără TVA.

Inelul metropolitan va asigura legătura cu drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva și Arad, și cu centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv centura Oșorhei, centura Nojorid și centura Sânmartin. Traficul din această zonă, cea mai aglomerată din județ, va fi îmbunătățit considerabil.

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Finanțarea pentru acest proiect de infrastructură este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările Consiliului Județean Bihor și ale Primăriei Municipiului Oradea.

Ne găsiți și pe Google News