Foto | Stadionul Motorul din Oradea va fi modernizat. Vor exista terenuri de fotbal, handbal si baschet, dar si o parcare
Stiri Oradea

Foto | Stadionul Motorul din Oradea va fi modernizat. Vor exista terenuri de fotbal, handbal si baschet, dar si o parcare

Stadionul „Motorul”, care nu permite în prezent practicarea niciunei activități sportive, va fi modernizat cu bani de la bugetul local. Consiliul Local Oradea a aprobat astăzi, 29 mai, indicatorii tehnico-economici la faza Proiect Tehnic în vederea modernizării acestui obiectiv aflat în proprietatea municipiului Oradea, urmând ca lucrările să fie demarate în cursul lunii iulie.

Localizat pe Calea Clujului, nr. 202/C, stadionul are o suprafață de joc degradată, fiind impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele sunt în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru eventualii utilizatori.

Prin realizarea investiției, administrația locală dorește asigurarea condițiilor optime de funcționare și de exercitare a activităților sportive. Obiectivul general al proiectului constă în realizarea drenajului terenului de fotbal cu suprafața de joc înierbată, realizarea instalației de irigare cu aspersoare automate, precum și realizarea unui corp de clădire pentru fitness și vestiare.

De asemenea, se propune realizarea unei tribune tip gradene pe două rânduri de-a lungul stadionului existent, un perete de antrenamente de 12 m lungime și 4 m înălțime, realizarea iluminatului nocturn prin montarea de stâlpi de iluminat led precum și realizarea unui gard metalic de 140 m la frontalul stradal către Calea Clujului.

Valoarea totală a lucrărilor conform proiectului de hotărâre este de 2.970.815,48 lei fără TVA. Durata de realizare a investiției este de 6 luni.

După finalizarea modernizării, stadionul va putea găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internațională.

Aici, coroborat cu lucrările pe care le avem cu Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții, prin care zona din jurul stadionului Motorul se modernizează și prevede terenuri multifuncționale de handbal, fotbal, de baschet, plus parcarea care se va realiza, vom avea anul viitor în zona stadionului Motorul o bază sportivă pe care vor putea folosi toți sportivii din Oradea”, a declarat primarul Florin Birta.

Reamintim că în toamna anului trecut, au început lucrările la viitorul complex sportiv, care se află în spatele terenului de fotbal „Motorul”. Investiția se realizează cu finanțare guvernamentală, prin grija Companiei Naționale de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Complexe sportive”. Aici Primăria Oradea asigură lucrările cu utilități și de amenajare a drumurilor de acces.

Ne găsiți și pe Google News