Foto | Se toarnă planșeele la pasajele 3 și 4 din Piata Gojdu
Stiri Oradea

Foto | Se toarnă planșeele la pasajele 3 și 4 din Piata Gojdu

În această dimineață a început turnarea primului tronson al planșeelor de la pasajele 3 și 4 din Piața Gojdu, operațiunea urmând să fie gata în cursul zilei de azi.

Urmează să fie finalizată armarea celui de-al doilea tronson al acestor planșee, după care în cursul săptămânii viitoare va fi turnat și acesta.

Pasajul 4 este cel dinspre Colegiul Național Emanuil Gojdu, iar următorul este pasajul 3.

În continuare se desfășoară lucrări de turnare a pereților la pasajele 1 (cel din fața Catedralei Ortodoxe), 2 (cel dinspre Calea Clujului), 3 și 4.

De asemenea, se lucrează la armarea bazinelor de retenție, urmând ca și acestea să fie turnate în cursul săptămânii viitoare.

Totodată, se execută rețeaua pluvială la pasajul 1 și sistematizarea rutieră pe Calea Clujului, respectiv pe str. Mareșal A. Averescu.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, finanțarea nerambursabilă fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Executanții lucrării sunt asocierea de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF și Procons Group.

Valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA). Lucrările vor trebui finalizate până la finalul acestui an.

Ne găsiți și pe Google News