Foto | Se toarna asfalt in pasajele din Piata Gojdu. Florin Birta: vrem sa deschidem circulatia pana la sfarsitul anului
Stiri Oradea

Foto | Se toarna asfalt in pasajele din Piata Gojdu. Florin Birta: vrem sa deschidem circulatia pana la sfarsitul anului

Primarul Oradiei, Florin Birta, anunta, saptamana aceasta, ca a inceput turnarea stratului de asfalt in reteaua de pasaje rutiere din Piata Emanuil Gojdu, dar si montarea capacelor de canale autonivelante.

Lucrarile par sa aiba un ritm accelerat, dupa ce, la suprafata, s-a inceput plantarea arborilor, urmata de insamantarea gazonului.

Tot la finalul saptamanii a avut loc turnarea placii de beton peste ultimul pasaj subteran aflat in executie, in zona Centrului Civic, cel din fata Catedralei Ortodoxe.

Citeste si: Se toarna placa de beton peste ultimul pasaj subteran din Centrul Civic. 

Astfel ca, pana la jumătatea lunii noiembrie structura pasajului din fața Catedralei Ortodoxe va fi finalizata integral, iar daca vremea va permite, pană la finalul acestui an toate pasajele subterane vor fi deschise circulatiei auto..

„Odată cu aceste lucrări, am ajuns în faza finală a șantierului și ne dorim ca la sfârșitul anului să putem da drumul la trafic prin pasaje”, a explicat edilul oradean.

Amenajarea la suprafață presupune, pe lângă dalaj din piatră, mobilier urban (băncuțe, pergolă, stâlpi de iluminat) și plantări de arbuști și arbori, preponderent din specia coniferelor si foioaselor.

Citeste si: Foto | A inceput amenjarea Piatetei Emanuil Gojdu

Vor fi plantați în totalitate 63 de arbori, 638 arbuști, un gard viu din 225 de conifere care delimitează traseele pietonale, 196 plante cățărătoare pentru pergole și 2.825 plante perene.

Ne găsiți și pe Google News