Foto | Sacueni va avea o autogara noua. ADD Bihor a lansat licitatia pentru proiectarea si constructia autogarii
Stiri Bihor

Foto | Sacueni va avea o autogara noua. ADD Bihor a lansat licitatia pentru proiectarea si constructia autogarii

Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD Bihor), din care fac parte Consiliul Județean Bihor și 9 orașe și municipii din Bihor, a lansat licitația pentru proiectarea și execuția unei noi autogări în județ, în orașul Săcueni.

Autogara va fi compusă dintr-o clădire cu sală de așteptare pentru călători, casă de vânzare bilete și abonamente cu birou de mișcare și informare, un spațiu comercial, spații sanitare, o zonă de depozitare/ spațiu tehnic și copertine pentru autobuze. Vor fi realizate, de asemenea, amenajări exterioare (bănci, zone verzi, trotuare, semnalizare rutieră, ecrane digitalizate, etc).

Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.325.770,39 lei, fără TVA. Sunt prevăzute două luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pe 24 iulie 2023. Consiliul Județean Bihor va asigura, prin ADD Bihor, un milion de lei, restul reprezentând contribuția Primăriei Săcueni.

La fel ca celelalte autogări din Marghita și Beiuș, autogara din Săcueni este o investiție care va aduce un plus transportului județean și local. Scopul acestor proiecte finanțate de Consiliul Județean Bihor, prin ADD Bihor, este acela de a asigura condiții moderne pentru transportul în comun, la nivel județean”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că în septembrie 2021 au fost finalizate primele autogări moderne din județ, în Beiuș și Marghita. Acestea au fost transferate în administrarea primăriilor odată finalizate.

Ne găsiți și pe Google News