Foto | Regenerare urbana in Oradea. Primaria a cumparat patru case aflate in curtile unor blocuri si le demoleaza pentru a crea zone verzi
Stiri Oradea

Foto | Regenerare urbana in Oradea. Primaria a cumparat patru case aflate in curtile unor blocuri si le demoleaza pentru a crea zone verzi

Zona mai multor străzi din cartierul Decebal a fost introdusă într-un proiect de regenerare urbană, astfel că în această perioadă se execută lucrări de demolare a unor imobile aflate în curtea unor blocuri din zona străzii Sovata.

În vederea eliminării unor case rămase în curtea blocurilor din arealul situat în zona străzilor Sovata, Slatinei, Fagului, Lisabonei, Primăria realizează lucrările de desființare a patru construcții.

Imobilele au fost achiziționate cu suma de 542.000 euro.

În perioada următoare se va supune spre aprobarea Consiliului Local un proiect de interes public local privind Amenajarea spațiului public urban – zona Rogerius, Municipiul Oradea, stabilit în arealul delimitat de ramura principală a străzii Lisabona (Nord), de un imobil P + 4E care este orientat către strada Fagului (Vest), de către ramura mediană a străzii Lisabona și un alt imobil P + 4E (Sud și Sud – Est) și de către ramura Estică a străzii Lisabona (Est).

În această etapă, demolarea construcțiilor este urmată de evacuarea resturilor rezultate din aceste lucrări și de igienizarea zonei, urmând ca amplasamentul să fie reamenajat în ton cu cerințele de urbanism din cadrul proiectului amintit.

Ne găsiți și pe Google News