Foto | Primul Parc Stiintific si Tehnologic din Bihor a fost finalizat.
Stiri Bihor

Foto | Primul Parc Stiintific si Tehnologic din Bihor a fost finalizat.

Lucrările de construcție a Parcului Științific și Tehnologic din Oradea au fost finalizate și recepționate de Consiliul Județean Bihor.

Clădirea are un regim de înălțime Parter+2 Etaje și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp. Aceasta cuprinde spații pentru laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System. La primul etaj a fost amenajată o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de locuri. La exterior s-a realizat o parcare cu 57 de locuri.

Totodată, a început livrarea echipamentelor pentru dotarea Parcului Științific și Tehnologic. Până în prezent au fost primite două dintre acestea: o mașină unealtă cu comandă numerică pe 5 axe și un Scanner 3D pentru realizare modele virtuale de mari dimensiuni, ambele având o valoare de 2.005.150 lei, cu TVA. Urmează livrarea următoarelor dotări:

  1. Echipament de fabricare aditivă materiale plastice – 1 buc;
  2. Scanner 3D pentru măsurare piese în vederea prototipării și “reverse engineering” – 1 buc;
  3. Mașină de măsurat în coordonate 3D – 1 buc;
  4. Set testare (sclerometru digital, betonoscop digital, nocivala de verificare, pahometru – 1 buc din fiecare), cameră climatică, presă automată universală, mașină de testare oțel beton la îndoire – 1 buc din fiecare;
  5. Aparat de verificare la oboseală, aparat digital pentru încercări mecanice la șoc pentru material plastic – 1 buc din fiecare;
  6. Mașină pentru încercări mecanice la tracțiune și compresiune pentru material plastic, aparat digital pentru măsurarea durității Shore pentru materialul plastic – 1 buc din fiecare;
  7. Server inteligență artificială – 1 buc;
  8.  Mobilier

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea este un proiect al Consiliului Județean Bihor realizat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Vă reamintim că lucrările au fost executate de S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., în calitate de lider, și S.C. ABED NEGO COM. Valoarea totală a lucrărilor de construcție este de 34.980.391,5 lei, cu TVA.

Ne găsiți și pe Google News