Foto | Primarul Florin Birta a premiat 33 de familii care au sărbătorit Nunta de Aur
Stiri Oradea

Foto | Primarul Florin Birta a premiat 33 de familii care au sărbătorit Nunta de Aur

Primarul Florin Birta a felicitat ieri, 31 mai, cele 33 de familii care au sărbătorit Nunta de aur, împlinind 50 de ani de căsătorie. Festivitatea de premiere a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, după aproape trei ani de pauză cauzată de pandemie.

Doresc să vă felicit și să vă mulțumesc pentru modelul pe care ni-l oferiți. Indiferent ce se întâmplă, familia trebuie să rămână pe primul loc, iar dumneavoastră sunteți un exemplu pentru cei tineri. Mă bucur că am reușit să reluăm festivitatea de premiere, acest eveniment fiind primul organizat după pandemie și, totodată, primul în această sală reabilitată. În numele Primăriei Oradea și al meu personal vă doresc multă sănătate, să fiți fericiți și să vă iubiți așa cum v-ați iubit și până acum!”, a spus primarul Florin Birta în deschiderea festivității.

Organizat de Primăria Oradea prin Compartimentul de Stare Civilă, evenimentul a constat în premierea a 33 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea, prin acordarea unei diplome aniversare, însoţită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

Festivitatea se organizează în baza HCL nr. 68/2008, în decursul anilor fiind felicitate anual peste 200 de perechi.

Reamintim orădenilor că, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primeşte în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0259/408824.

Ne găsiți și pe Google News