Foto | Politistii bihoreni le-au vorbit liceenilor oradeni despre profesia de politist
Stiri Oradea

Foto | Politistii bihoreni le-au vorbit liceenilor oradeni despre profesia de politist

În cursul acestei săptămâni, liceenii de la instituțiile de învățământ din municipiul Oradea au fost vizitați de echipe de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, care le-au vorbit tinerilor despre profesia de poliţist și despre ce presupune exercitarea acesteia.

Echipele care au interacționat cu tinerii liceeni orădeni au fost formate din poliţişti de la structurile de prevenire, siguranță școlară, criminalistică, polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și elevi de la școlile de poliție, aflați în practică la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor.

În acest context, polițiștii bihoreni au desfășurat 25 de activități de informare, în 13 instituții de învățământ din municipiul Oradea, în cadrul cărora 1.300 de elevi ai claselor liceale a XI – a și a XII – a au primit informații utile despre profesia de polițist.

Pentru a înțelege cât mai bine rolul poliției în societate, tinerilor le-a fost prezentată evoluția Poliţiei Române de-a lungul timpului, până în prezent.

De asemenea, polițiștii bihoreni i-au informat pe liceeni despre unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, despre oferta educațională, le-au explicat pașii care trebuie urmați către cariera de poliţist, precum și despre condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Totodată, polițiștii bihoreni prezenți în școli le-au dat detalii tinerilor despre unele aspecte practice ale meseriei de polițist, dezvăluindu-le din tainele profesiei, fiecare în funcție de specificul structurii în care își desfășoară activitatea.

Subiectul a fost unul de interes pentru tineri, care și-au manifestat deschiderea și curiozitatea pentru a afla ce presupune meseria de polițist, fiind atrași de provocările și de specificul acesteia.

De asemenea, tinerii au fost sfătuiți, de polițiștii de la prevenirea criminalității despre cum să se ferească de pericole, astfel încât să nu devină victime sau autori ai unor infracțiuni.

Activitățile poliţiştilor bihoreni de promovare a profesiei de polițist, desfășurate premergător sărbătoririi Zilei Poliției Române, vor continua şi în perioada următoare, pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc o carieră profesională în structurile Poliției Române.

Ne găsiți și pe Google News