FOTO | Parc de 15.000 mp finalizat in Oradea. Vezi cum arata coridorul verde de pe strada Ion Bogdan
Stiri Oradea

FOTO | Parc de 15.000 mp finalizat in Oradea. Vezi cum arata coridorul verde de pe strada Ion Bogdan

Suprafața verde a orașului Oradea s-a îmbogățit cu un nou parc. Este vorba despre coridorul de pe strada Ion Bogdan care se întinde pe o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați.

Demarate în aprilie 2020, lucrările la coridorul verde de pe strada Ion Bogdan au fost finalizate, investiția de aproape 4.000.000 de lei fiind realizată prin fonduri europene.

„Prin realizarea acestui coridor, extindem suprafața verde la nivel de oraș. Orădenii au acum la dispoziție un nou parc în care se pot relaxa, pot desfășura activități sportive, iar pentru copii s-au amenajat locuri speciale de joacă. Totodată, au fost plantați 185 de arbori de dimensiuni medii şi mari”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

În cursul anului 2019, municipiul Oradea a preluat din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiției, în suprafață de 6.000 mp.

interlink.ro

Au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic.

Totodată, au fost amenajate alei pietonale asfaltate în suprafață de 1.642 mp, zone cu zgură în suprafață de 1.058 mp, suprafețe cu deck, respectiv lespezi din piatră care asigură atât tranzitarea zonei verzi cât și zone de loisir pentru odihna utilizatorilor.

Aleile și platformele din dale lespezi de piatră în suprafață de 641 mp sunt situate în zona pavilionului la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete ( 652 mp) care o traversează.

În partea centrală a parcului, între pajiștea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn. Locul de joacă (616 mp) a fost finisat cu tartan și dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă și echipamente pentru fitness.

Pe zona verde gazonată, în suprafață de 9.786 mp, au fost plantați 185 de arbori ornamentali din speciile: Betula pendula, Tilia tomentosa, Acer palmatum shania, Acer ginnala, Acer campestre, ce completează fondul vegetal menținut pe amplasament (pini, dud, plopi).

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost executate de firma SC Saminstal SRL, iar cele de întreținere sunt asigurate de către prestatorul SC Proderatizare Servicii SRL.

Ne găsești și pe Google News