Foto | Oradenii pe podium la cel mai mare concurs de robotica din Europa
Diverse

Foto | Oradenii pe podium la cel mai mare concurs de robotica din Europa

În perioada 17-18 noiembrie, Talinn, capitala Estoniei, a găzduit Robotex International, ediția 2023, cel mai mare concurs de robotică din Europa, atrăgând peste 2800 de participanți din 28 de țări. Printre aceștia, s-a evidențiat încă o dată Robotics Club Oradea, club înființat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică Oradea, Departamentul de Mecatronică și finanțat de Celestica.

Echipa Oradiei a reușit să obțină locul 3 la proba Mega Sumo, cea mai spectaculoasă și dificilă competiție din cadrul evenimentului. Această performanță de excepție marchează al doilea an consecutiv în care talentul și inovația orădenilor sunt recunoscute la nivel internațional la această competiție renumită.

Competiția s-a desfășurat în fața unui public internațional, iar echipa Robotics Club Oradea a demonstrat abilități remarcabile în gestionarea roboților în confruntări rapide, cu meciuri de sub o secundă și forțe impresionante la impact. Proba Mega Sumo a pus la încercare nu doar performanțele tehnice ale roboților, ci și ingeniozitatea în rezolvarea problemelor tehnice în timp record.

Coordonatorul echipei, Ș.l.dr.ing. Birouaș Flaviu, a declarat: „Suntem foarte mândri de studenții noștri, de performanța obținută în urma multor zile și nopți de muncă. Această performanță nu ar fi fost posibilă fără ingeniozitatea și abilitățile echipei de a rezolva problemele tehnice în timpul competiției.”

Echipele TOR, SQRT și BITS au reprezentat cu succes Oradea la Robotex International 2023. Echipa TOR, alcătuită din Birouaș Flaviu, Sidea Valentin, Oana Gal, Cuciula Ilie, Sebastian Lăzuran și Sebastian Găvruța, s-a clasat pentru al doilea an consecutiv pe podium.

Echipa SQRT, formată din Mociar Cătălin, Anton Daniel, Iuhas Andrei și Szabo Stefan, a obținut un onorabil loc 7 la probele de calificare, însă nu s-a calificat pentru finala competiției. Echipa BITS, cu membrii Mociar Răzvan, Bar Andrei și Anton Daniel, a trecut de grupe, dar, similar echipei SQRT, nu s-a calificat pentru faza finală.

Ne găsiți și pe Google News