Foto | Lucrările la rețeaua de pasaje subterane din Piața Gojdu continua. Se toarna peretii la pasajul 4
Stiri Oradea

Foto | Lucrările la rețeaua de pasaje subterane din Piața Gojdu continua. Se toarna peretii la pasajul 4

Lucrările la rețeaua de pasaje subterane din Piața Gojdu continuă cu turnarea pereților la pasajul 4, cel dinspre Colegiul Național Emanuil Gojdu.

Până în acest moment, la pasajul 4 s-a turnat radierul, s-au armat pereții, a fost realizată armarea pentru grinda de coronament, aceasta urmând să fie turnată acum împreună cu pereții acestuia.

În continuare vor fi turnați pereții la pasajul 3.

De asemenea, a început turnarea radierului la pasajul 2, cel dinspre Calea Clujului.

De menționat că săpăturile pentru întreaga lucrare sunt realizate deja în proporție de 95%. Astfel, se lucrează la rețelele pluviale din incinta pasajelor în vederea pregătirii frontului pentru armarea și turnarea radierelor la pasajul  1 (cel din fața catedralei ortodoxe) și pasajul 5 (dinspre Parcul 1 Decembrie).

Totodată, se lucrează în continuare la devierea rețelelor de utilități.

Va urma execuția bazinelor de retenție la pasajul 1, bazine care au rol de colectare  a apelor pluviale.

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, finanțarea nerambursabilă fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Executanții lucrării sunt asocierea de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF și Procons Group.

Valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA). Lucrările vor trebui finalizate până la finalul acestui an.

Ne găsiți și pe Google News