FOTO | Lucrarile la Piateta Magnoliei avanseaza.
Stiri Oradea

FOTO | Lucrarile la Piateta Magnoliei avanseaza.

Investițiile în regenerare urbană, concretizate în amenajarea unor centre de cartier, precum Piața Magnoliei, Cazaban sau Nufărul vor genera spaţii urbane moderne, care vor putea fi accesate de de toți locuitorii orașului.

Lucrările de reamenajare a Piațetei Magnoliei au avansat, stadiul de realizare a acestora fiind cuprins între 60 – 100%, în funcție de specificul lucrării.

Astfel, stadiul de montare a pavajului pe suport de beton este de 100%, montarea pietrei stratificate – 80%, montarea pavajului din cubeți pe piatră stratificată este la 30%, realizarea instalației de canalizare – 80%, rețelele electrice – 70%, jardiniere montate – 80%, sistem de irigații pe tronsoanele principale – 100%, umplutură cu pământ în jardiniere – 80%.

Valoarea contractului de lucrări este de 10.898.711,98 lei fără TVA. Constructorul lucrării este S.C Gavella Com S.R.L.

Prin reamenajarea Pieței Magnoliei se are în vedere obținerea unui spațiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii orașului. Prin proiect s-a înlocuit pavajul existent, de tipul dalelor de beton prefabricate, cu piatră cubică naturală, din granit.

Pentru unificarea suprafețelor și mărirea pieței la nivelul percepției, s-au înlocuit trotuarele perimetrale pieței, realizate din asfalt, cu dalaj identic cu cel din interiorul pieței, la final rezultând o suprafață nouă dalată de aproximativ 4.600 mp.

De menționat că arborii existenţi s-au păstrat. De asemenea, în zona centrală a pieţei se vor planta 24 de arbori noi, pe întreaga suprafaţă a pieţei urmând să fie plantaţi în total 105 arbori şi 580 de arbuşti.

ASa va arata la final:

În interiorul pieţei se va amenaja un ansamblu cu două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc (tartan) şi două locuri cu nisip. Urmează amplasarea locurilor de joacă cu echipamentele aferente și amenajarea spațiilor verzi.

De asemenea, piaţa va fi dotată cu o fântână arteziană, amplasată în partea dreaptă a pieţei, care va funcţiona cu recircularea apei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News