Foto | Furtuna din aceasta noapte a doborat pomi, garduri, semafoare si stalpi electrici
Stiri Oradea

Foto | Furtuna din aceasta noapte a doborat pomi, garduri, semafoare si stalpi electrici

În seara de vineri spre sâmbătă, 23 iunie a.c., între orele 21.54 – 01.07, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crișana” al județului Bihor au desfășurat 20 de misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

În urma vântului puternic, manifestat în județul Bihor, aflat sub incidența avertizării Cod Portocaliu meteorologic, echipajele de pompieri militari ale Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Marghita, Stației Valea lui Mihai, Stației Aleșd și Stației de Pompieri Săcueni, au intervenit în localitățile Oradea (pe străzile Louis Pasteur, Decebal, Libertății, Bârsei, Italiană, Octavian Goga, Vágó Iosif, Ștefan cel Mare și parcul Bălcescu), 1 Mai, Salonta, Sântandrei, Petreu, Abram, Șilindru, Marghita, Valea lui Mihai (DN19C), Aleșd și Cadea, unde au desfășurat 20 de misiuni de îndepărtare a crengilor și copacilor căzuți pe carosabil, autoturisme, trotuare și fire de electricitate, precum și de îndepărtare a unor cărămizi de pe șosea (Str. Libertății, Oradea), a unui gard căzut (str. O. Goga, Oradea) și a unui semafor doborât de rafalele de vânt în Decebal (zona ANL).

Din fericire, nu s-au înregistrate victime.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri militari fiind pregătite să intervină operativ în sprijinul cetățenilor.

În contextul avertizărilor succesive Cod Portocaliu sub incidența cărora se află județul Bihor, pentru protejarea populației, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, a trimis patru mesaje RO-ALERT cetățenilor din zonele vizate de coduri.

 

Ne găsiți și pe Google News