Foto | D.A.S.Oradea a premiat voluntarii in Asistenta Sociala, in cadrul unei gale devenita deja traditie
Stiri Oradea

Foto | D.A.S.Oradea a premiat voluntarii in Asistenta Sociala, in cadrul unei gale devenita deja traditie

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat ieri, 1 martie, a IX-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale. Evenimentul s-a desfășurat, cu sprijinul municipalității, în emblematicul monument istoric al Oradiei, Sinagoga Neologă Sion.

Evenimentul a adunat peste 100 de persoane, voluntari care prin activitatea lor sprijină orădenii aflaţi în nevoie, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul social, reprezentanții instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiu, colaboratori ai instituției noastre și reprezentanți ai societății civile.

D-na Anca Grama, directorul DAS Oradea, a deschis evenimentul: ” A fost o perioadă grea, am trecut printr-o pandemie, a urmat un război foarte greu, cutremure, și toate acestea au intensificat munca noastră, a celor care activăm în domeniul social, iar rolul nostru s-a dovedit a fi încă o dată extrem de important pentru comunitate, pentru a face față la toate aceste greutăți și pentru a ajuta, căci a fost mare nevoie de ajutorul și implicarea noastră. Gala voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administraţia publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creşterea calităţii vieţii orădenilor aflaţi în nevoie. Orice implicare în activităţile de voluntariat presupune o serie de abilităţi şi competente sociale: solidaritate, toleranţă, încrederea că orice om poate face diferenţa în comunitatea sa, dorinţa de a ajuta dezinteresat, spirit civic, pe scurt, vorbim de responsabilitate socială! Dumneavoastră pentru noi sunteţi modele demne de urmat şi vă mulţumim pentru exemplul de responsabilitate socială oferit în comunitate.”

A mulţumit întregii echipe care s-a implicat în organizarea galei și a salutat prezenţa d-lui prefect Dumitru Țiplea, a d-lui primar Florin Birta și a d-nei senator Arina Moș, care le-au adresat voluntarilor și reprezentanților asociațiilor și fundațiilor mulțumiri pentru implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă municipiul Oradea, asigurându-i de întregul lor sprijin, urându-le totodată mult succes în continuare.

În cadrul Galei au fost acordate 17 premii celor mai buni voluntari din cadrul asociațiilor și fundațiilor care s-au înscris în competiție, astfel: de la Asociaţia Filantropia Oradea- voluntarul Iulian Constantin Stan, Asociaţia S.O.S Autism Bihor – tânărul Covaci Alexandru Narcis, Fundaţia Hospice Emanuel – d-na Adriana Simaș, Asociația Down Oradea – d-na Felicia Unguru – a lucrat timp de 20 de ani ca asistent social și ergoterapeut, cel mai bun voluntar în acest an al Asociației Caritas Eparhial este d-na Georgiana Flonta care a câștigat și premiul ”Voluntarul anului 2022” în cadrul Zilei Voluntarului Caritas, Asociaţia Caritas Catolica – cel mai activ voluntar al anului 2022 este diaconul Mag Peter Zidar din Austria care sprijină activitățile asociației de mai bine de 10 ani, cu multă dăruire, D-na Szanto Ildiko, de profesie asistent social, a fost nominalizată din partea Serviciului International de Salvare a Copiilor, Filiala Oradea, voluntarul anului 2022 din partea Asociației Deficienților Locomotori, un fotograf desăvârșit care s-a implicat și în organizarea unui curs de scriere de proiecte a fost d-na Daciana Nica, de profesie inginer și consilier în cadrul AJOFM Bihor, Asociația Alsterdorf a nominalizat-o pe d-na Ienciu Andrada, în prezent studentă la masterat care realizează un număr de 10 ore de voluntariat pe săptămână și care sprijină echipa de specialiști în desfășurarea activităților de trai independent din cadrul locuințelor protejate, Voluntarul anului 2022 din partea Fundației Comunitare Oradea este d-na Irene Zsigmond, cunoscută pentru acțiunile sale de voluntariat în cadrul mai multor ONG-uri, Fundația de Scleroză Multiplă Bihor a desemnat-o pe d-na Blaga Mariana, ca voluntarul cel mai activ al fundației în anul 2022, Fundația People to People – d-l Van T Hof Marinus Albertus a fost voluntarul care a câștigat premiul, cu peste 450 de ore de voluntariat oferind sprijin pentru refugiați – logistică, asistență umanitară, transport al refugiaților în zone de siguranță cu preluare din Ucraina, transport ajutoare umanitare în Ucraina, lucrând direct cu refugiații. Din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez din România, de 10 ani membru și de 2 ani și conducător de sucursală a fost nominalizată d-na Balla Viorica. Voluntara nominalizată de către ASOCIAȚIA CĂTUNUL VERDE este ADRIANA DAMASCHIN. Pe parcursul anului 2022 a acumulat peste 100 de ore de voluntariat în activitățile pentru copiii din sistemul de protecție.

  De asemenea au fost premiați voluntarii activi ai Direcției de Asistență Socială Oradea în anul 2022:

Tânărul Moga Victor, student la Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Asistenţă Socială, anul II, un voluntar implicat care a desfăşurat un program de voluntariat în cadrul Centrului de Îngrijire de Zi – DAS Oradea, implicându-se activ, în activităţile desfăşurate cu copiii.

Administratorul Companiei teatrale „Comoara cu poveşti Oradea -Trendart Company„, profesionalismul şi devotamentul întregii echipe regăsindu-se în fiecare spectacol de teatru susţinut cu mult drag şi deschidere, an de an, oferind nu doar amuzament, voie bună şi zâmbete ci, fiind şi o sursă bună de învăţăminte – d-l Marius Aron.

Firma S.C. BOLLHOFF S.R.L. ROMÂNIA, reprezentată de d-l director general ing. GRAȚIAN IVAN, care s-a implicat în cadrul Campaniei „Singuri acasă – ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!” sprijinind financiar Direcția de Asistență Socială Oradea în vederea organizării unei zile de vacanță la Șuncuiuș, precum și pentru oamenii mai puțin norocoși din Adăpostul de Noapte din subordinea DASO.

Tot din partea Direcției de Asistență Socială Oradea au fost premiate ca cele mai active voluntare d-nele Maria Matei, Ecaterina Grecu, Maria Odette Bilan și nu în ultimul rând, d-na Miorița Săteanu, membru în Parlamentul Seniorilor prin proiectul „Cetăţeni activi la puterea a treia” din anul 2016 și cetațean de onoare al municipiului Oradea pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul Centrelor Sociale Multifuncționale din cartiere – întâlniri tematice privind marcarea unor zile naționale și internaționale, promovarea unor tinere talente, promovarea creațiilor literare a seniorilor din comunitate, participarea la campaniile de informare și prevenție din domeniul sănătății și siguranței.

Cel mai bun voluntar al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, în anul 2022 a fost studenta Andreea Câmpan,  implicată în activitățile de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

 Cel mai bun voluntar al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Oradea – Smurd a fost nominalizat d-l Ursu Alexandru student anul V la Facultatea de Medicină, care de fiecare când este nevoie de ajutor,  răspunde pozitiv fără a se gândi la programul lui personal.

Să fii voluntar activ la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor înseamnă disciplină, dăruire, muncă, respect şi spirit de echipă, astfel d-na Andreea Țiburcă  a fost desemnată voluntarul anului 2022.

Novac Ioana Andreea, este voluntara nominalizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, elevă în clasa a XI-a în cadrul Liceului Teoretic Henri Coandă, profil Filologie este înscrisă în programul de voluntariat “Salvator din pasiune” și a efectuat în anul 2022, 446 de ore de voluntariat.

Voluntar în cadrul Rotaract  din iunie 2020 și Președinte Rotaract Club Oradea  în perioada 2022-2023,  implicată în proiectele Rotaract a fost nominalizată d-na  CRISTINA BUZ , 25 de ani, de profesie IT Recruiter. 

Membru al Clubului LIONS Oradea din anul 2012, d-l Manuel Seleș a fost nominalizat voluntarul anului 2022, fiind deosebit de activ atât în activitatea de voluntariat specifică LIONS la nivelul clubului, al orașului, dar și la nivel național și internațional.

Din partea Organizației de Voluntariat KIWANIS România au fost nominalizate două voluntare deosebite, implicate în activități de întrajutorare a semenilor lor din comunitate, d-na  Sefora Bandi și Antonia Moga.

Mulțumim invitaților speciali cu sprijinul cărora evenimentul a fost unul de excepție: D-nei artist Ioana Dascălu de la Filarmonica de Stat Oradea care a deschis evenimentul încântând invitații cu un recital deosebit la vioară, d-lui Ovidiu Lazăr și d-nei Denisa Moșincat pentru momentul artistic de final, Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor pentru locația selectă unde s-a desfășurat evenimentul și firmei Select Catering.

Ne găsiți și pe Google News