FOTO | Campania de igienizare a Primăriei face Oradea mai curată – peste 38,5 tone de deșeuri colectate până acum
Stiri Oradea

FOTO | Campania de igienizare a Primăriei face Oradea mai curată – peste 38,5 tone de deșeuri colectate până acum

Orașul se pregătește de primăvară, devenind mai curat, peste 38,5 tone de deșeuri fiind colectate deja în urma primelor două etape ale campaniei de igienizare desfășurate de Primăria Oradea.

Acestea au vizat cartierele Nufărul, Velența, Dragoș Vodă, Tineretului (zona 2), dar și cartierele Rogerius, Episcopia, Oncea și Olosig (zona 4).

Campania de igienizare continuă vineri, 25 martie, operatorul serviciului public de salubrizare S.C Rer Vest SA urmând să acționeze în zona 1 a orașului, respectiv în cartierele Ioșia, Ioșia Nord, Europa și Grigorescu.

Zona 1 cuprinde următoarele străzi și amplasamente:

interlink.ro
  • subzona: Aliniament Henrik Ibsen – Nicolae Bolcaș – Aviatorilor –Ovidiu Densusianu
  • subzona: Scuar Hațegului – Piteștilor – Piața Devei – Zarandului
  • subzona: aliniament Barcăului – Meziadului – Meșteşugarilor – Lăpușului
  • subzona: mal stâng Crișul Repede – Alexandru Cazaban – Splaiul Crișanei, Constantin Brâncoveanu – Tudor Vladimirescu
  • subzona: aliniament Vlădeasa – Padișului – Octavian Goga – Calea Aradului
  • subzona: aliniament Cuza Vodă – Kogălniceanu – Sucevei – Horea – Sextil Pușcariu
  • subzona: aliniament Nojoridului – Apateului – Ogorului

Lucrările specifice sezonului se vor efectua cu începere din zona centrală spre periferie și constau în: adunat/colectat deșeuri de pe spațiile verzi și locurile de joacă, greblat frunze și crengi, măturat alei, platforme betonate/asfaltate și golit coșuri pentru deșeuri.

Urmează ca în 1 aprilie să fie igienizată și zona 3 a orașului, mai exact zona centrală: str. Republicii – B-dul Magheru – str. Piața București – str. Șirul Canonicilor și str. Făcliei-Silvaș.

Acțiunea de igienizare a domeniului public vizează spațiile verzi, scuarurile și  aliniamentele stradale aflate sub incidenta acordurilor cadru/contractelor subsecvente,  respectiv a contractului de delegare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Oradea.

Începând cu data de 04.04.2022, campania de igienizare și întreţinere a domeniului public din Municipiul Oradea se va corela cu programul de curățenie de primăvară (01.04.2022 – 15.04.2022) derulat de către asociațiile de proprietari pentru spațiile verzi și căile de acces din cvartalele de locuit și persoanele fizice de la case pentru spațiile verzi dintre trotuar și carosabil și căile de acces din fața imobilelor pe care le dețin.

Totodată, în perioada  04.04.2022-15.04.2022 va avea loc în Municipiul Oradea o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată) și periculoase (ambalaje de la produși de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare), colectare care se va efectua de la utilizatorii casnici din municipiul Oradea. Urmează ca în perioada  imediat următoare, municipalitatea să revină cu detalii privind amplasamentele la care asociaţiile de proprietari și persoanele fizice de la case vor putea depozita deșeurile.

Ne găsești și pe Google News