Foto | 50 de ani de căsnicie – un model pentru comunitatea oradeana
Stiri Oradea

Foto | 50 de ani de căsnicie – un model pentru comunitatea oradeana

Primarul Florin Birta a felicitat vineri 30 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, în cadrul celei de-a treia ediții din acest an a evenimentului „Nunta de aur”. Festivitatea de premiere a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, în prezența seniorilor și a familiilor lor.

Vă mulțumesc pentru că sunteți prezenți azi în sala mare a Primăriei, pentru că ați dat curs invitației noastre de a face un gest simbolic, pentru a celebra și a aniversa un moment foarte important în viața dumneavoastră și a comunității orădene.

Aveți 50 de ani petrecuți împreună – nunta de aur, cum i se spune. Aurul este un metal foarte valoros, la fel și cei 50 de ani petrecuți împreună. Ați avut momente fericite, ați avut poate momente mai dificile, dar împreună ați trecut peste toate; ați știut să vă spuneți vorbe frumoase, să fiți alături unul de celălalt și iată-ne azi aici, sărbătorind acest lucru. Este foarte important pentru noi că ne oferiți aceste modele de viață, mai ales prin ceea ce se petrece azi în societatea românească, ceea ce ne oferiți dumneavoastră este un model și cred că trebuie urmat de noi toți.

Sunteți un model, un exemplu pentru noi toți, pentru comunitatea orădeană, iar în numele Primăriei Oradea și al meu personal, doresc să vă mulțumesc pentru exemplul pe care-l dați comunității noastre și vă doresc multă sănătate, să fiți fericiți și să vă iubiți așa cum v-ați iubit și până acum și să treceți cu bine peste toate problemele pe care le aveți!”, a spus primarul Florin Birta în deschiderea festivității.

Organizat de Primăria Oradea prin Compartimentul de Stare Civilă, evenimentul a constat în premierea a 30 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea, prin acordarea unei diplome aniversare, însoțită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

De asemenea, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primește în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.

Ne găsiți și pe Google News