Fostul profesor de fizica de la C.N. Samuil Vulcan din Beius, Ilie Rus, laureat al Premiului Mentor pentru excelență în educație
Educatie

Fostul profesor de fizica de la C.N. Samuil Vulcan din Beius, Ilie Rus, laureat al Premiului Mentor pentru excelență în educație

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 13-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara.

Gala Premiilor Mentor a fost organizată pe 26 aprilie la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii. Laureații, care au fost nominalizați la această distincție de către elevii lor și de către părinții elevilor, au fost premiați cu câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Premiul Mentor pentru excelență în educație a fost acordat anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor, care au descoperit tineri talentați, i-au îndrumat încă de la începutul carierei lor și au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor lor. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii și rezultatele excepționale înregistrate de acești dascăli deosebiți care sunt apreciați de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate în care își desfășoară activitatea.

Cei zece premianți au fost selectați dintre cele 238 de nominalizări depuse de elevi, părinți sau profesori în perioada mai-decembrie 2022. Numărul mare al nominalizărilor arată că programul Premiul Mentor este cunoscut, iar comunitățile doresc să-și exprime aprecierea față de mentorii care inspiră noua generație.

Unul dintre laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație a fost si Ilie Rus, fost profesor de fizică la Colegiul National Samuil Vulcan din Beiuș, despre care elevii spuneau ca le era „un prieten, vesnic alaturi de ei, care facea glume si era dedicat muncii lui”.

Ne găsiți și pe Google News