„Fond de actiune” in valoare de 151.000 lei pentru medicii de familie din Bihor
Stiri Bihor

„Fond de actiune” in valoare de 151.000 lei pentru medicii de familie din Bihor

În urma sesizărilor primite din partea medicilor de familie din Bihor și a analizei privind situația acestui grup profesional în județ, președintele Consiliului Județean Bihor a inițiat un proiect pentru sprijinirea activității derulate în cadrul cabinetelor medicilor de familie, anunta CJ Bihor intr-un comunicat

În zilele precedente au avut loc discuții pentru găsirea unor soluții cu reprezentanți ai grupurilor profesionale din domeniul sănătății. Astăzi, la sediul instituției, președintele Pásztor Sándor s-a întâlnit cu Alexandru Pantea din partea Societatea Națională Crucea Roșie – Filiala Bihor și doamna Carmen Pantiș din partea Colegiul Medicilor Bihor, pentru a pune bazele unei cooperări trilaterale. Astfel, s-a întocmit un Acord de parteneriat în vederea finanțării și realizării în comun a unei acțiuni de sprijinire a medicilor de familie din Bihor și a personalului angajat în aceste cabinete.

Concret, urmează să fie creat un fond de acțiune, a cărei valoare este de 151.000 lei, structurat astfel:

  • aportul Consiliului Județean Bihor – 100.000 lei,
  • 50.000 – lei Crucea Roșie Filiala Bihor, bani ce sunt asigurați prin finanțarea anuală a Consiliului Județean Bihor
  • 1.000 lei din partea Colegiul Medicilor Bihor

Prin intermediul acestui fond, vor fi puse la dispoziția cabinetelor medicilor de familie echipamente de protecție, obiectivul urmărind diminuarea răspândirii  pandemiei. De asemenea, Crucea Roșie Filiala Bihor va face demersurile pentru achiziționarea de urgență a echipamentelor, pe care le va pune la dispoziția Colegiului Medicilor Bihor, iar în final, cabinetele medicilor de familie vor fi dotate cu măști, mănuși și halate chirurgicale impermeabile de unică folosință.  

Având în vedere contextul actual, apreciem că aceste echipamente vor ajunge la cabinetele medicilor de familie în a doua jumătate a săptămânii viitoare.

Proiectul de hotărâre inițiat de președintele Pásztor Sándor, ce stă la baza acestui demers va fi supus votului aleșilor județeni în cadrul ședinței de îndată de mâine, 01.04.2020.

În atașament regăsiți textul Acordului de parteneriat trilateral.

Ne găsiți și pe Google News