Florin Birta: Vom construi o piateta in Cartierul Nufarul, langa Mc Donald’s
Stiri Oradea

Florin Birta: Vom construi o piateta in Cartierul Nufarul, langa Mc Donald’s

Viceprimarul Florin Birta a susținut ieri, 11 aprilie 2018, o conferință de presă privind lucrările de amenajare a încă două zone pietonale, în Piața Magnoliei (Cartier Rogerius) și pe str. Nufărului (Cartier Nufărul), care alături de piaţeta de lângă Sala Sporturilor din Ioşia Nord vor deveni centre de cartier.

Citeste siPiata Magnoliei din Oradea va avea mai mult spatiu verde decat are acum. Cum va arata (FOTO)

“Piațeta din str. Nufărul va avea o suprafață aproximativă de 5270 mp. Vom avea în vederea plantarea de arbori de dimensiuni medii și mari. În mijlocul piațetei vom amenaja o zonă centrală care va fi exclusiv pietonală. Aici  se va realiza un pavaj din piatră naturală, zona fiind destinată petrecerii timpului liber, odihnei și organizării a diverse activități. Între acest spațiu central și blocurile de locuințe va fi plantat un aliniament de arbori care să asigure liniștea și protecția fonică”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Zona pietonala este curinsa intre str. Nufarului, str. Ciheiului, blocul de pe str. Nottara si blocul de pe str NUfarului nr 61, in vecinatatea MC Donald`s

Citeste si: Cum va arata zona pietonala Cartierul Iosia, intre strada Cazaban si Sala Antonio Alexe (FOTO)

Aceste centre, Magnoliei si Nufarului, vor fi în așa fel realizate încât vor fi adaptabile mai multor tipuri de activități festive, comerciale și sociale, determinate sau permanente ca perioadă de desfășurare, oferind pe timpul dintre evenimentele sporadice de masă ambientul unui spațiu relaxant și prietenos, atât pentru adulți, cât și pentru copii, atât pentru rezidenții urbei, cât și pentru vizitatorii acesteia.

Aceste proiecte de dezvoltare a spațiului urban au ca scop obținerea următoarelor rezultate: realizarea unui proiect integrat de spațiu urban, realizarea unei rețele verzi de spații publice care să ajute la reducerea emisiilor de carbon, dezvoltarea unei rețele de piste de biciclete, crearea unor trasee și spații exterioare pentru pietoni, dezvoltarea unor proiecte de amenajare peisageră și creșterea atractivității spațiului urban.

O perioadă de cca 3-4 luni estimăm ca va dura procedura de licitație, după care încă 45 de zile procedura de proiectare, prin urmare estimăm că undeva în toamnă vom putea începe lucrările la cele trei piațete”, a încheiat viceprimarul Florin Birta.

 

loading...