Florin Birta: Udam si ingrijim 3500 de puieti de arbori din Cartierul Tineretului
Stiri Oradea

Florin Birta: Udam si ingrijim 3500 de puieti de arbori din Cartierul Tineretului

noriel.ro
În baza unui protocol de colaborare între Primăria Oradea și Direcția Silvică Bihor, care  prevede împădurirea unei suprafețe de 1,5 hectare în Cartierul Tineretului, în vecinătatea Uzinei de Apă, la jumătatea lunii martie a acestui an au fost plantați 3500 de puieți din specia stejar roșu, tei, anin și mesteacăn.

Conform explicațiilor date de către viceprimarul Florin Birta, terenul pe care au fost plantați cei 3500 de arbori era degradat, plin de bălării, fiind curățat de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică și pregătit pentru plantări.

Compania de Apă a construit un gard de jur împrejurul acestui teren, pentru ca arborii plantați să fie protejați și să nu fie vandalizați, iar cu sprijinul hidranților din zonă arborii sunt udați de două ori pe săptămână. Locuitorii din acest cartier vor vedea și mai bine în această primăvară evoluția arborilor, iar cei care nu se vor prinde vor fi înlocuiți în toamnă”, a zis viceprimarul.

Arborii au fost puși la dispoziție de către Direcția Silvică Bihor și plantați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Oradea, cărora Primăria Oradea le mulțumește încă o dată pentru implicare.

decathlon.ro

În cadrul parteneriatului între Primăria Oradea și Garda Forestieră, ca urmare a campaniei de împădurire din România ,,O pădure cât o țară” demarată de Ministerul Mediului, până anul viitor în municipiul nostru vor fi împădurite suprafețe degradate de aproximativ 65 ha.