Florian Bodog este de astăzi plagiator cu acte în regulă
Stiri Oradea

Florian Bodog este de astăzi plagiator cu acte în regulă

Senatul Universității de Vest din Timișoara (UVT) a votat în această dimineață constatarea plagiatului în teza de doctorat a fostului ministru al Sănătății și retragerea titlului de doctor. Documentele vor fi transmise luni către Ministerul Educației și CNADCU, au declarat surse din UVT pentru jurnalistul Emilia Sercan.

Procedural, urmează ca CNATDCU să ia o decizie, în formularea căreia va conta decizia UVT de azi, iar apoi Ministerul Educației să emită ordinul de retragere a titlului.

Initial, Comisia de Etică a Universității din Vest din Timișoara (UVT) a stabilit o premieră absolută, nu doar națională, ci mondială: a dat primul verdict de similitudine într-o teză de doctorat. “xistă un grad de similitudine de 36% (…), ceea ce nu respectă standardele de calitate actuale și etica profesională în modul de elaborare și redactare a tezelor de doctorat””

Concluzia este ca, potrivit  Comisiei de Etică, spune, fostul ministru a plagiat o treime din teza sa de doctorat. Decizia a fost luată cu 7 voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere.

loading...