Fitch Ratings imbunatateste perspectiva economica a Oradiei, de la negativă la stabilă si revizuieste de la „BBB+”la „-A”, profilul individual de creditare
Economic

Fitch Ratings imbunatateste perspectiva economica a Oradiei, de la negativă la stabilă si revizuieste de la „BBB+”la „-A”, profilul individual de creditare

Fitch Ratings a confirmat saptamana trecuta, la „BBB minus”, ratingul pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Oradea şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, se anunta intr-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, potrivit Agerpres.ro.

Fitch a revizuit, de asemenea, profilul individual de creditare (SCP) de la „BBB plus” la „A minus”, reflectând performanţa operaţională solidă, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina. Ratingurile oraşului sunt, din pacate, limitate de cele ale României.

Având în vedere funcția sa centrală în județul Bihor, economia Oradei este diversificată și mai puțin dependentă de ciclul economic decât orașele mai industrializate.

Similar altor municipalități din România, Fitch clasifică Oradea ca administrație locală și regională de tip B, deoarece este obligată să acopere serviciul datoriei cu propriul flux de numerar anual. Ca urmare, principala măsură pentru a evalua sustenabilitatea datoriei este raportul de rambursare.

Ne găsiți și pe Google News