Filiala Bihor a Asociatiei Comunelor din Romania a depus un proiect ce va ajuta 210 persoane sa se angajaeze. Se cauta cititirori contoare, ajutori de bucatari si lucratori comerciali.
Stiri Bihor

Filiala Bihor a Asociatiei Comunelor din Romania a depus un proiect ce va ajuta 210 persoane sa se angajaeze. Se cauta cititirori contoare, ajutori de bucatari si lucratori comerciali.

Filiala Bihor a Asociatiei Comunelor din Romania implementeaza proiectul Oameni pentru munca, contract POCU/1080/3/16/157570, proiect cofinantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: 3 – Locuri de muncă pentru toți, Operațiune compozită OS 3.1, 3.4 – Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive în corelare cu nevoile pieței muncii.

Scopul proiectului este imbunatatirea nivelului de competente profesionale si cresterea gradului de ocupare a somerilor si persoanelor inactive din regiunea Nord-Vest în corelare cu nevoile pietei muncii, prin: derularea programului de consiliere profesionala pentru 210 persoane, derularea programului de mediere pe piata muncii pentru 210 persoane, derularea programului de formare profesionala “Incasator si cititor contoare de energie electrica, gaze, apa” pentru 70 persoane, derularea programului de formare profesionala “Ajutor bucatar” pentru 55 persoane, derularea programului de formare profesionala “Operator CNC” pentru 25 persoane, derularea programului de formare profesionala “Lucrator comercial” pentru 60 persoane. Cel putin 95 de beneficiari ai proiectului isi vor gasi un loc de munca sau vor desfasura o activitate independenta. Valoarea totala a proiectului: 2.565.552,65 lei, suma fiind asigurata integral din cofinantarea UE si a Guvernului Romaniei. Perioada de implementare a proiectului este 3 ianuarie – 31 decembrie 2023.

Proiectul va contribui si la indeplinirea Principiilor orizontale ale Programului Operational Capital Uman prin prevederi referitoare la egalitatea de sanse si dezvoltarea durabila.
Conferinta de deschidere a proiectului va avea loc in data de 9 februarie 2023, incepand cu ora 12:00, la punctul de lucru din Beius, strada Horea nr. 1C, judetul Bihor.

Sediul central al proiectului: Sat Pomezeu nr. 11, comuna Pomezeu, judetul Bihor, cod postal 417380, România

Persoana de contact: manager de proiect: Silviu ISPAS – gsm: 0723-545310, email: ispas.silviu@rcgconsulting.ro Ioan SORA

Ne găsiți și pe Google News