Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. Tabere medievale, batalii, artizani, mesteri, muzica si distractie
Evenimente

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. Tabere medievale, batalii, artizani, mesteri, muzica si distractie

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. În fiecare an, în luna Iulie Cetatea Oradea vă invită într-o călătorie în timp, tocmai până în timpuri medievale!

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. 3 zile de festival ne vor readuce în fața noastră obiceiuri, cavaleri și oșteni care te vor face să călătorești în timp, atât prin atmosferă cât și prin demonstrații de luptă. Curtea palatului princiar se va deveni un mic sat medieval unde meșteri, cavaleri și simpli locuitori liberi. Festivalul va găzdui de asemenea și multe activități interactive, de la ateliere organizate de meșteșugarii până la demonstrații de luptă sau activități de distracție, specifice epocii medievale (concerte, jonglerii cu foc, etc.).

Citeste si: Program Festivalul Medieval al Cetății Oradea-ediția 2017

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. Tabere Medievale

200 de actori costumați în straie medievale  vor umple curtea Palatului Princiar cu corturi, iurte, ateliere de fierărie, și alte activități care erau specifice unui târg în evul mediu. Toate trupele care vor fi în curtea palatului vor avea zilnic momente dedicate interacțiunii cu publicul, de la dresură cu păsări de pradă până la expoziții de arme sau meșteșuguri medieval (armurier, turnatorie, etc). Curtea Palatului Princiar va fi o atracție atât pentru copii cât și pentru adulți sau pasionații de armuri și arme medievale.

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. Artizani și Meșteșugari

35 de artizani și meșteri populari vor aduce în fața vizitatorilor tradiții și obiceiurile specifice acetsor zone umplând strada Breslelor: cioplit în lemn, modelare în lut, croșetat, pielărie, olărit, broderie, pictură pe mobilă, împâslit, opincar, iconar, artizan și atelier de săpunuri naturale, etc. Vom avea demonstrații de meșteșuguri și un mic târg de meșteșuguri populare, unde vizitatorii vor putea să vadă confecționarea produselor artizanale putând chiar să le achiziționeze. Tot aici se vor desfășura Ateliere pentru copii, unde cei mici vor putea învăța diferite meșteșuguri: cioplit în lemn, modelare în lut, croșetat, pielărie, olărit, broderie, pictură pe mobilă, împâslit sau atelierul florarului.

Mesteri Festivalul Medieval al Cetatii Oradea

Bătălii- 3 mari bătălii în cadrul ediție 2017

Cavaleri, arcași, spadasini sau cavalerii călare se vor întrece în cele 3 bătălii medievale:

  1. Șarjă în parc’’– Parcul Cetății Poarta de Est- călăreți, arcași vor face un spectacol medieval în Parcul Cetății, podul va servii ca si gradenă naturală pentru publicul prezent.
  2. „Asediul porților” – Poarta de Est (gang biserica)- a doua bătălie se va da în fața Hotelului din Cetate.
  3. „Apărarea Cetății”– Curtea Cetății- exact ca și anul trecut ultima bătălie se duce în curtea principală a Cetății.

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017

Muzica și distracție- Concerte, jonglerii cu foc sau concerte stradale medieval

Pentru a intra cât mai bine în atmosfera medievală, vizitatorii vor avea parte zilnic de concerte medievale stradale, Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Lupus Dacus sau Pelegrinii fiind trupele de muzică medievală care vor cânta anul acesta.

Vineri și Sâmbătă jonglerii cu foc vor încânta spectatorii cu doua momente inedite realizate de trupa Hypnosis.

3 zile cu concerte de excepție: Cobzality, Phoenix si Invitatii (Dan Andrei Aldea și Călin Pop),  Vama și trupa Subcarpați. Tot în cadrul festivalului, pe teatrul de vară, în 8 iulie, s-a mutat din parcul cetății si programul sesiunii Backyard Acoustic cu concertul Ada Milea și Alex Bălănescu.

Citeste si: Program Festivalul Medieval al Cetății Oradea-ediția 2017

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. Zona de copii

Pentru cei mici a fost amenajată o zonă specială, unde se pot distra în voie pe tobogane, trambulină sau în cadrul unor activități educative cum ar fi tras cu arcul, ateliere de luterie, pictură pe ipsos, expoziții sau jocuri de strategie.

Expoziții de reproduceri arheologice din cultura autohtonă, greacă, egipteană, precolumbiană si indiană vor fi oferite de către Asociația NouaAcropolă zilnic, intre orele 18:00-23:00. Tot in acest program intra si pictură pe fata pentru cei mici. Lecții de tir cu arcul vor fi oferite gratuit de Asociația Red Point din Oradea.

Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Bihor va oferi zilnic un program dedicat copiilor. Ateliere de creație, ateliere de modelat baloane, jocuri cu parașuta, cu baloane de spuma uriași și pictură pe față, oferite zilnic între 17:00 – 20:00.

Cutia cu Figurine pe Ipsos, Atelierul de pictură pe ceramică Lutierul vor fi prezenți la această ediție, alături de Atelierul educativ Happy Color cu jocuri de strategie, memorie, logică, fantezie, etc.

artificii cetatea oradea

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017. Amenajare 

Curtea Cetății va duce vizitatorii într-o călătorie în timp, curtea Palatului Princiar se va transforma într-o tabără medievală, strada Breslelor va găzdui meșterii populari. Vom avea și o zonă de mâncare, cu bucate tradiționale sau street food, dulcuri, înghetă sau vin.

Festivalul Medieval al Cetatii Oradea 2017 Amenajare

Citeste si: Program Festivalul Medieval al Cetății Oradea-ediția 2017