Fenomenul cerșetoriei poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor
Stiri Oradea

Fenomenul cerșetoriei poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor

Direcția Poliția Locală Oradea atrage încă o dată atenția asupra fenomenului cerșetoriei, care poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor. Aceștia sunt încurajați să anunțe imediat Direcția Poliția Locală Oradea, care preia sesizările prin Dispecerat, la numărul de tel. 0259/969 sau prin aplicația Oradea City Report și trimite apoi în teren o patrula specializată.

Având în vedere că Oradea este un oraș care s-a dezvoltat foarte mult atrage și această categorie de persoane. De menționat că cei mai mulți cerșetori nu sunt din Oradea, ci din zone cum ar fi: Vadu Crișului, Tinca, Tileagd, Diosig, Sânmartin, Sacuieni, Husasau de Tinca.

Orădenii trebuie să știe că acești cerșetori au fost surprinși în nenumărate rânduri cu sume mari de bani asupra lor (chiar 300 lire) de cele mai multe ori venind organizați cu mașina sau cu trenul, din satele limitrofe și s-au organizat pe sectoare în parcările marilor magazine. Doar sumele confiscate în luna martie au fost de 359 lei și 300 de lire sterline.

Una dintre situațiile întâlnite în teren a fost aceea  a unor cerșetori, care după ce au fost îndepărtați dintr-o anumită zonă de patrulele poliției, au fost văzuți deplasându-se cu taxiul către alte zone din oraș.

interlink.ro

Direcția Poliția Locală Oradea, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO), DGASPC Bihor și Poliția Municipiului Oradea, întreprinde constant acţiuni comune, menite să prevină și să combată fenomenul cerşetoriei și al oamenilor fără adăpost, de pe raza municipiului Oradea.

Astfel, doar în luna martie au fost identificate pe raza municipiului 91 de persoane adulte, însoțite de 3 minori care apelau la mila publicului și față de care s-au luat măsurile legale.

Pentru a eficientiza activitatea de combatere a cerșetoriei, de la 1 aprilie, Direcția Poliția Locală Oradea a suplimentat componența patrulelor de la patru la șase persoane.

În sprijinul acțiunii de descurajare a cerșetoriei, se solicită reprezentanților centrelor comerciale în raza cărora este observată prezenţa unor persoane care cerşesc să acționeze responsabil și să sesizeze aceste situații, prin intermediul firmelor de pază care asigură securitatea perimetrului, nepermițând staționarea acestor persoane în perimetrul magazinelor sau  a parcărilor pe care le gestionează.

.

Ne găsești și pe Google News