Fc Bihor reia pregatirile si abordeaza promovarea. George Tatar: Nu pleaca nimeni, intarim lotul cu 3 jucatori noi
FC Bihor

Fc Bihor reia pregatirile si abordeaza promovarea. George Tatar: Nu pleaca nimeni, intarim lotul cu 3 jucatori noi

Vacanţa jucătorilor de la FC Bihor s-a încheiat miercuri, când, la Stadionul Municipal Iuliu Bodola, a avut loc reunirea lotului, în vederea demarării pregătirilor pentru noua stagiune competiţională.

Reunirea a fost precedată de o conferinţă de presă la care au participat preşedintele clubului George Tătar, antrenorul principal Florin Farcaş şi preparatorul fizic Bogdan Guler. Cu această ocazie au fost prezentate reprezentanţilor mass-media şi ultimele noutăţi legate de lotul de jucători.

„După cum bine ştiţi, avem un an greu, dar un an în care, la mijlocul lui, în vară, dorim să ne bucurăm cu toţii de atingerea obiectivului propus. Avem deja trei jucători noi, cu care am semnat, Luca Tincău, jucător care a activat la Mioveni în Liga a II-a, Andrei Vînău, care a jucat la Şelimbăr în Liga a II-a şi Ionuţ Tănase, care a jucat la Dumbrăviţa, tot în Liga a II-a. Toţi au semnat pe o perioadă de doi ani şi jumătate cu noi. Am discutat cu foarte mulţi jucători, dar, deşi avem un proiect frumos şi sănătos, nu e uşor să convingii jucătorii să vină la Liga a III-a. De plecat, nu va pleca niciun jucător important de la echipă în această perioadă”, a declarat preşedintele George Tătar, care a confirmat şi discuţiile cu Ioan Filip.

„Ne-am dorit să-l aducem pe Ioan Filip acasă. Avem o relaţie bună cu cei de la U Cluj. I-am oferit un salariu de Liga I, dar el, în cele din urmă, a ales să meargă la Botoşani în prima ligă”, a precizat conducătorul clubului orădean.

Florin Farcaș, nerăbdător să înceapă pregătirea

Tehnicianul Florin Farcaş s-a arătat încă din start nerăbdător de a începe activitatea în iarbă cu jucătorii. „Suntem dornici de activitatea fotbalistică, şi de activitatea de la FC Bihor în general. Sunt şi eu nerăbdător să încep antrenamentele anul acesta, pentru că, aşa cum a spus şi domnul preşedinte, este un an mult mai important decât anul care a trecut, pentru că este un an în care trebuie să avem o finalitate de bun augur. Venim după un an bun şi suntem într-un moment bun, dar suntem încrezători că anul acesta va fi mult mai bun decât anul trecut şi aceasta ne dorim”, dorim a spus Farcaş.

De precizat că înaintea conferinţei au fost semnate şi contractele cu cei trei jucători transferaţi deja de club. Este vorba despre Luca Tincău, Ionuţ Tănase şi Eric Andrei Vînău. Fiecare în parte a fost carcaterizat, în cadrul conferinţei de presă de antrenorul principal Florin Farcaş.

Luca Tincău este un jucător cu profil ofensiv, un atacant, un jucător cu calităţi fizice foarte bune, un jucător cu o viteză şi o explozie bună, îl reprezintă talia şi calitatea de jucător ofensiv. Eu am încredere îl el, pentru că l-am ştiut de când era la Carei, era un marcator. Venind de la nivelul ligii a II-a, cred că vine cu un alt suflu şi cu o altă încredere, de a fi un jucător ca şi toţi ceilalţi pe care îi avem în lot.
Ionuţ Tănase este un jucător experimentat la nivelul ligii a II-a, vine de la Dumbrăviţa, cu foarte multe meciuri în eşalonul secund, un jucător de calitate, atât în jocul ofensiv cât şi în jocul defensiv, un jucător care dezvoltă destul de bine jocul în construcţie. Sperăm să fie o soluţie bună pentru noi în acest campionat.
Andrei Vînău, în schimb, este un junior, un under, care vine tot de la Liga a II-a, un jucător care cochetează frecvent cu loturile naţionale. Am dorit să-l aduce, pentru că are calitate, este un jucător cu potenţial şi l-am adus pe o perioadă mai îndelungată”, a fost caracterizarea tehnicianului clubului orădean despre cei trei nou veniți.

Florin Farcaș ținut să precizeze și faptul că aceste transferuri au fost realizate din dorinţa de a aduce jucători pentru a crea o bună concurenţă în cadrul lotului. „Am încercat să aducem jucători cu o experienţă mai mare la nivel superior. Sper ca echipa să arate mai bine decât a arătat anul trecut, deşi şi anul precedent multă lume a spus că am arătat bine, dar noi de dorim să arătăm mult mai bine. De aici a fost şi dorinţa de a aduce câţiva jucători, şi o să mai aducem, pentru că ne mai dorim cel puţin doi jucători. Suntem în tratative cu aceşti jucători și sperăm ca săptămâna viitoare să facă parte şi ei din lotul nostru. Şi ei sunt jucători de nivelul Ligii a II-a. Sperăm ca venirea lor să se concretizeze cât mai rapid şi de săptămâna viitoare să fie angrenaţi în programul echipei”, a conchis antrenorul principal al FC Bihor, care a recunsocut că vor fi şi câteva plecări din cadrul lotului, fără a oferi însă vreun nume.

Nume noi la reunire

La reunire au fost prezenți și trei tineri jucători proveniți de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, toți născuți în anul 2008, portarul Arsenie Mocan, mijlocașul Stelian Bohuș și atacantul Darius Mihuț. Au lipsit motivați la prima strigare fundașii Alex Popa și Flaviu Drăgan.

Această prezentare necesită JavaScript.

Au fost prezenți la primul antrenament: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Arsenie Mocan – portari; Andrei Gal, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian, Sergiu Bactăr, Călin Jurj, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Răzvan Gunie, Andrei Militaru, Ionuţ Ban, Andrei Moga, Bogdan Vasile, Sergiu Jurj, Marius Hosu, Eric Vînău, Luca Tincău, Ionuţ Tănase, Denis Mihuţ şi Stelian Bohuş. Krsztian Gagyi și Luca Popa – jucători de câmp. De precizat faptul că Krsztian Gagyi, este un tânăr jucător care a venit din Anglia și care se află în probe la echipa orădeană, iar Luca Popa este liber de contract și se pregătește cu FC Bihor.

„Începem o nouă perioadă de pregătire, una, cea mai grea pe care o considere eu, cea din perioada de iarnă. În prima parte ne vom pregăti la stadion, apoi va urma o perioadă de cantonament în Băile Felix. Începem cu reacomodarea la efort, apoi, treptat vom creşte intensitatea, după care va urma cantonamentul, unde se vor face câte două antrenamente pe zi”, a declarat preparatorul fizic Bogdan Guler.

Programul pregătirilor

Reamintim că la data de 27 ianuarie va avea loc prima partidă de verificare, în deplasare, în compania echipei de ligă secundă Unirea Dej. Apoi, pe 31 ianuarie roş-albaştrii vor intra în cantonament la Băile Felix, după ce vor susţine însă cel de-al doilea amical, în compania celor de la Corvinul Hunedoara, tot în deplasare.

Apoi, echipa va rămâne în cantonament la Hotel President din Băile Felix până pe data de 9 februarie, timp în care va juca împotriva echipei de ligă a IV-a din Dolj, Işalniţa, pe data de 3 februarie (la Nojorid sau pe terenul de la LPS Bihorul), iar cantonamentul va fi încheiat cu jocul din deplasare cu CSM Sighetu Marmaţiei.

După revenirea din cantonament şi până la reluarea campionatului, FC Bihor va mai disputa amicale cu: CSM Satu Mare (17 februarie, în deplasare), SCM Zalău (21 februarie, în deplasare), Victoria Carei (24 februarie, în deplasare) şi echipa bihoreană de ligă a IV-a din Diosig (2 martie, cel mai probabil în deplasare).

Campionatul Ligii a III-a se va relua la data de 9 martie.

Ne găsiți și pe Google News