Fatada fostei fabrici de pe Independentei va fi reabilitata
Stiri Oradea

Fatada fostei fabrici de pe Independentei va fi reabilitata

Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului a analizat în ședința de joi, 7 octombrie mai multe proiecte care urmează să aibă un impact pozitiv asupra înfățișării orașului.

Fațada fostei fabrici de confecții de pe str. Independenței va fi reabilitată

Fațadele imobilului în care a funcționat vechea fabrică de confecții Oradinum, de pe str. Independenței, care se află în acest moment într-o stare avansată de degradare, urmează să fie reabilitate. Firmele S.C Certinvest S.R.L și Prima Impact S.R.L, în calitate de proprietari ai imobilului, au solicitat avizul Arhitectului Șef pentru reparații fațade și acoperiș la clădirea situată pe str. Independenței nr. 5.

Proiectul a primit aviz favorabil. Fațadele clădirii, care au o suprafață totală de 972 mp, vor avea o culoare gri antracit în combinație cu alb, învelitoarea imobilului va fi din țiglă ceramică, tâmplăriile degradate vor fi înlocuite, iar celelalte vor fi recondiționate, fiind eliminate cu această ocazie și cablurile parazitare de pe clădire.

Construire atelier de producție publicitară pe str. Corneliu Zdrehuș

S.C Emblema Decor S.R.L a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru Plan urbanistic de Detaliu – construire atelier de mică producție publicitară  și împrejmuire teren pe str. Corneliu Zdrehuș.

PUD-ul va urma procedura de consultare a populației, după care va fi supus aprobării în Consiliul Local.

Construcția va avea regim de înălțime subsol+parter +1 etaj și o suprafață construită de 225 mp.

Având în vedere că vizavi de acest teren există o zonă de locuințe, comisia a recomandat translatarea clădirii către mejdia posterioară și reorganizarea zonei de parcare, astfel încât înspre stradă să se poată amenaja o zonă verde de aliniament”, a precizat Arhitectul Șef al Primăriei Oradea, Radu Fortiş.

Schimbarea coloristicii fațadei la sediul H. Essers Investiții

Tot în cadrul ședinței CMUAT de ieri, 7 octombrie, S.C H. Essers Investiții S.R.L a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru schimbarea culorii fațadelor la sediul administrativ și hala situată pe Șoseaua Borșului nr. 40 A. Astfel, dacă acum coloristica clădirii este galben cu verde, prin proiect se va aplica o tablă prevopsită de fațadă peste cea existentă în culorile alb și roșu.

Ne găsiți și pe Google News