Fata de 12 ani din Salard, cu gamba sectionata, in urma accidentului de pe Clujului, a fost transportata cu elicopterul la Timisoara
Stiri Oradea

Fata de 12 ani din Salard, cu gamba sectionata, in urma accidentului de pe Clujului, a fost transportata cu elicopterul la Timisoara

Un accident deosebit de grav s-a petrecut in cursul zilei de azi, in Centru Civic, la intrarea spre Calea Aradului, unde un autoturism marca Ford Galaxy, inmatriculat in Polonia si condus de un sofer de 20 de ani din Oradea, de etnie rroma, a patruns pe trotuar si a spulberat 4 fete, toate surori, care circulau regulamentar in acea zona.

Purtatorul de cuvant ISU Crisana, maiorul Camelia Rosca, a declarat pentru InfoOradea:”Apelul a fost primit in jurul 12.20, semnaland un accident rutier, soldat cu mai multe persoane ranite. La fata locului s-au deplasat doua echipaje de pompieri militari din cadrul detasamentului 1 Oradea, cu doua autospeciale de interventie, din care una de descarcerare grea, echipajul de terapie intensiva a SMURD Oradea si un echipaj SAJ.

Ajunsi la locul interventiei, pompierii militari au evacuat o victima ramasa captiva sub autoturism, utilizand perna pneumatica din dotarea masinii de descarcerare, iar echipajele medicale au acordat ingrijirile necesare celor 4 persoane ranite, transportandu-le apoi la UPU.

Femeia de 20 de ani, pe care au evacuat-o de sub masina, prezenta traumaitism cranio-cerebral minor si contuzie toracica, o fetita in varsta de 12 ani, amputare totala de gamba, o alta fetita traumatism cranio-frontal, si escoriatii, iar cea de-a treia minora, in varsta de 14 ani, traumatism cranio-cerebal minor si escoriatii multiple.

Fetita de 12 ani, care a suferit o amputare totala de gamba, a fost transportata cu elicopterul la Timisoara„.

Martorii spun ca masina avea viteza, iar la volanul fordului era un tanar de etnie rroma, care a si fost dus in cladirea politiei rutiere, aflata in apropiere, pentru a nu fi linsat de cetatenii aflati la fata locului.

Pentru a afla care au fost cauzele producerii accidentului, am contactat IPJ Bihor, iar purtatorul de cuvant, Ioana Lascau, a declarat pentru InfoOradea: „Astazi la ora 12:20, in muncipiul Oradea, un barbat de 20 de ani din Oradea, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Polonia, dinspre Piata Emanuil Gojdu, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum, astfel, pe un carosabil umed, la intrare pe Calea Clujului, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, autoturismul a lovit bordura care desparte trotuarul de partea carosabila, a patruns pe trotuar si a acrosat un grup format dintr-un adult si 3 minori.

In urma accidentului rutier, o tanara de 20 de ani si o minora de 8 ani au ajuns sub autoturism si au suferit multiple leziuni, pentru ingrijirea carora au fost transportate la spital, o minora de 12 ani a suferit multiple leziuni, iar una de 14 ani leziuni mai usoare.

Toate patru sunt din localitatea bihoreana Salard (sunt surori – n.r.). Soferul avea permis din 2017 si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice”

Foto: Facebook

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News