Familie de sirieni, oprita de politistii de frontiera oradeni, incercand sa ajunga ilegal in spatiul schengen
Stiri Oradea

Familie de sirieni, oprita de politistii de frontiera oradeni, incercand sa ajunga ilegal in spatiul schengen

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfășurate în zona de competență, cinci cetățeni sirieni, solicitanți de azil în România, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În acţiunea ilegală, grupul de cetățeni străini care forma o familie, era sprijinit de un apatrid de origine libaneză, care este cercetat, în prezent, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

 În data de 07.06.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, județul Bihor au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 02.30, aceștia au oprit pentru control, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Italia.

La control, polițiştii de frontieră au constatat că autoturismul era condus de un apatrid de origine libaneză, Khalif A., în vârstă de 37 ani, alături de care se mai aflau cinci persoane, cetăţeni străini.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei cetățenilor străini în zona de frontieră, aceștia au fost duși la sediul sectorului PF pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, doi adulţi, ambii în vârstă de 30 de ani şi trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, solicitanţi de azil în România.

Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele în cauză, care formau o familie, urmau sa fie sprijinite de cetateanul apatrid pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 5 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către şoferul autoturismului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

loading...